Γάζα: Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός αλλά (μόνο) για εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

Για τον φόβο των Ιουδαίων... στην κυριολεξία!

Must Read

Περίπου 640.000 παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχει επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γεγονός που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει την αφορμή για εκεχειρία στον  ισωπεδωμένο παλαιστινιακό θύλακα.

Ειδικότερα, οι ισραηλινές Αρχές φέρεται να συμφώνησαν να προχωρήσουν από αυτή την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, σε μια σειρά «ανθρωπιστικών παύσεων» του πυρός, διάρκειας τριών ημερών η καθεμία, στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Γάζα, προκειμένου να λάβει χώρα η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας. «Αυτό που συζητήσαμε και έγινε δεκτό είναι ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση» για πολλές ώρες καθημερινά, δήλωσε σχετικά ο Ρικ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι το ίδιο προβλέπεται στη συνέχεια να γίνει στο βόρειο και το νότιο τμήμα του θύλακα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μερική αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, για να εμβολιαστούν μικρά παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας. Σε ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του Νετανιάχου διέψευσε μια αναφορά της ισραηλινής τηλεόρασης ότι θα υπάρξει γενική εκεχειρία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού, η οποία ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ανέφερε ότι έχει εγκρίνει τον «καθορισμό συγκεκριμένων περιοχών» στη Γάζα.

«Αυτό παρουσιάστηκε στο συμβούλιο ασφαλείας και έλαβε την υποστήριξη των αρμόδιων», ανέφερε η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον «Guardian» η λιτή αυτή ανακοίνωση μπορεί να ήταν σκόπιμα ασαφής, καθώς ο ακροδεξιός συνασπισμός είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή εκεχειρίας ή ανακούφισης για τον πληθυσμό των Παλαιστινίων στη Γάζα, ωστόσο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι η επιδημία πολιομυελίτιδας, η πρώτη στη Γάζα εδώ και 25 χρόνια, θα εξαπλωθεί σχεδόν σίγουρα στο Ισραήλ εάν δεν περιοριστεί άμεσα.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ σημειώνουν, επίσης, ότι μια παύση των επιχειρήσεων απαιτήθηκε  και από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. Ο πρώτος από τους δύο γύρους εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο, σε μια επείγουσα προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, μετά τον εντοπισμό του σε ένα μωρό με παράλυση στο ένα πόδι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This