Ναυάγιο στη Σικελία: Συγκλονίζει ο δύτης που βρήκε τη 18χρονη Χάνα: «Θα έπρεπε να γράφει σημαντικές σελίδες της ζωής της»

Τεράστιες οι δυσκολίες για την ανάσυρση των πτωμάτων

Must Read

Την σιωπή του «έσπασε» ένας από τους δύτες που επιχείρησε στο ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian το οποίο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας στο Παλέρμο της Σικελίας από τις 19 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον Τζουζέπε Πετρόν, επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας Κατάδυσης Πυροσβεστών ο οποίος ήταν ο αρχηγός της επιχείρησης για την ανεύρεση επιζώντων και πτωμάτων. Ο 49χρονος εντόπισε και ανέσυρε το τελευταίο πτώμα που ανήκε στην 18χρονη Χάνα Λιντς, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς, μετά από πέντε αγωνιώδoυς αναζήτησης.




«Αυτό το νεαρό κορίτσι θα έπρεπε να γράφει σημαντικές σελίδες της ζωής της, αλλά δυστυχώς η ιστορία κατέληξε πολύ διαφορετικά», ανέφερε συγκλονισμένος σχετικά με την 18χρονη.

Περιγράφοντας το γιοτ στο βυθό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δύτες είπε:

«Το γιοτ ήταν στη δεξιά πλευρά του. Όλες οι καμπίνες είχαν κατακλυστεί από επιπλέοντα συντρίμμια, στρώματα, σεντόνια, ντουλάπες. Ήταν λόγω αυτής της μεγάλης ποσότητας πλωτών συντριμμιών που η επιχείρηση προχώρησε με δυσκολία.

Οι καμπίνες ήταν σκοτεινές και δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ορατότητα, οπότε ως αποτέλεσμα το περιβάλλον ήταν εχθρικό και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Η Χάνα ήταν στην πιο μακρινή, μιλάμε για μια κατάσταση όπου για να προχωρήσει μόλις ένα μέτρο χρειάστηκαν τέσσερις ή πέντε καταδύσεις.

Ήταν μεγάλη ανακούφιση που την βρήκα μετά από σχεδόν πέντε ημέρες. Η ένταση ήταν αφόρητη μέχρι τότε».




Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του καπετάνιου και ακόμα δύο μελών του πληρώματος. Ακόμα δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.




Δείτε επίσης:

Ναυάγιο στη Σικελία: Δύο μέλη του πληρώματος στο κάδρο των υπόπτων – «Έσωσα όσους περισσότερους μπορούσα, δεν το έσκασα», λέει ο καπετάνιος

Ναυάγιο στη Σικελία: Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του καπετάνιου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This