Μαίνεται η Κόντρα του Ίλον Μασκ με τις Βραζιλιανικές αρχές – Προς λουκέτο το «X»

Σκληρή κόντρα του Μασκ με την δικαιοσύνη

Must Read

Το γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης «X» δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει από το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας να το διατάξει να κλείσει, καθώς διεξάγεται μια σκληρή νομική μάχη ανάμεσα στις Βραζιλιανικές Αρχές και την εφαρμογή γύρω από την συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους. Ο Ίλον Μασκ ωστόσο ισχυρίζεται πως το Μέσο του λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα και διώκεται διότι αντιστέκεται στην λογοκρισία που θέλει να επιβάλλει η Βραζιλιάνική κυβέρνηση.

Την Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε τους τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας δορυφορικού διαδικτύου Starlink του δισεκατομμυριούχου Μασκ, ενώ η διαμάχη για το X την έφερε στα πρόθυρα του κλεισίματος σε μια από τις κορυφαίες αγορές της.

Σε μια σειρά από tweet το βράδυ της Πέμπτης στο X, ο Μασκ επιτέθηκε στον δικαστή Μοράις, χαρακτηρίζοντας τον «δικτάτορα» σε μια πρόσφατη ανάρτηση. Κατήγγειλε επίσης την απόφαση για το μπλοκάρισμα της Starlink ως παράνομη και υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή «αδικαιολόγητα» τιμωρεί άλλους μετόχους καθώς και απλούς Βραζιλιάνους πολίτες που απολαμβάνους τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε θέσει προθεσμία στην X να ορίσει τον νομικό εκπρόσωπό της στη Βραζιλία μέχρι λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. ώρα Βραζιλίας την Πέμπτη. Η άρνηση του Μάσκ είναι αυτή που οδήγησε τόσο στο «εκδικητικό» πάγωμα λογαριασμών του Starlink όσο και στο κλείσιμο του «X» στην χώρα που αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα.Η νομοθεσία της Βραζιλίας απαιτεί από όλες τις εταιρείες διαδικτύου να έχουν νομικό εκπρόσωπο στη χώρα, ο οποίος μπορεί να υπόκειται σε δικαστικές αποφάσεις και να είναι νομικά υπεύθυνος για την επιχείρηση.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε καθώς ο Μοράις έχει διατάξει την «X» να μπλοκάρει ορισμένους λογαριασμούς που κατηγορούνται ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και διαστρεβλώσεις, ένα αίτημα που ο Μασκ έχει καταγγείλει ως λογοκρισία. Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που διατάχθηκε να μπλοκαριστούν ανήκουν σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, ορισμένοι από τους οποίους αρνούνται ότι έχασε τις εκλογές το 2022.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο Μασκ παραπονέθηκε ότι ο Μοράις «είναι ένας απροκάλυπτος εγκληματίας του χειρότερου είδους, που παριστάνει τον δικαστή». Οι πολλαπλές διαμάχες και ανοιχτές υποθέσεις του Μασκ με την βραζιλιάνική δικαιοσύνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν το X στο να χάσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές του, σε μια εποχή που ο Μασκ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η X ανακοίνωσε ότι θα παύσει τις δραστηριότητές της και θα απολύσει το προσωπικό της στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής λόγω των «μέτρων λογοκρισίας», όπως τις αποκάλεσε, από τον Μοράις, διατηρώντας παράλληλα την υπηρεσία της ανοιχτή για τους Βραζιλιάνους χρήστες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έστειλε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα αργά το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία απαριθμούσε έξι άλλους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης μαζί με συνδέσμους προς αυτούς, προτρέποντας έτσι τους Βραζιλιάνους να παρατήσουν την εφαρμογή του Μασκ.

Η μη υπακοή του Μασκ στις δικαστικές διαταγές αναφορικά με το κλείσιμο των επίμαχων λογαριασμών σε συνδυασμό με την ανοιχτή πλέον κόντρα με την δικαστική και πολιτική εξουσία της χώρας οδηγούν ένα από τα μεγαλύτερα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του πλανήτη σε λουκέτο το οποίο επηρεάζει τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του στη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν το «Χ» για την επικοινωνία και την ενημέρωση τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This