Πυρά κατά Ερντογάν από πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ: «Τον εξαπάτησε»

Must Read

Ο Ερντογάν «εξαπάτησε» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον έπεισε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ο αναπόφευκτος νικητής του συριακού εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, HR McMaster.

Σύμφωνα με το καινούργιο του βιβλίο ο Ερντογάν πίεζε συνεχώς τον Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία για να επιτρέψει στις τουρκικές δυνάμεις να κάνουν το παιχνίδι τους χτυπώντας τα ένοπλα τμήματα Κούρδων στην περιοχή. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Ερντογάν είπε στον Τραμπ ότι δεν δικαιολογείται πλέον η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη κουρδική ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), επειδή ο στρατός του Ισλαμικού Κράτους είχε ηττηθεί.

«Όπως και ο Πούτιν, έτσι και ο Ερντογάν παρουσίασε τον Άσαντ ως τον αναπόφευκτο νικητή στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας για να κερδίσει την έγκριση του Τραμπ για ένα τέλος του πολέμου με τη μεσολάβηση Τουρκίας-Ιράν-Ρωσίας», γράφει ο McMaster, αναφερόμενος στη συνομιλία μεταξύ των δύο προέδρων.

«Ο Τραμπ ήξερε ότι αυτά που άκουγε ήταν ψέματα, αλλά ο Ερντογάν, όπως και ο Πούτιν, είχε καταλάβει πώς να παίζει με την αποστροφή του Τραμπ για συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις συνεχιζόμενες μεταφορές όπλων στις SDF ως σπατάλη χρημάτων». Ο McMaster ισχυρίζεται ότι ο Ερντογάν «εξαπάτησε» τον Τραμπ για να αποτρέψει την ανάπτυξη ενός κουρδικού στρατού που θα μπορούσε να επιδιώξει ανεξαρτησία στη Συρία και να διεκδικήσει τμήματα της ανατολικής Τουρκίας.

Στο τέλος της κλήσης ο Τραμπ μάλιστα υποσχέθηκε στον Ερντογάν πως θα του δώσει τον προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό έτσι ώστε να μπορεί να τον καλεί με την άνεση του για οποιοδήποτε θέμα.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους με την Τουρκία να ενισχύει όλο και περισσότερο την θέση της στη Βόρεια Συρία και να εντείνει τις βιαιότητες και τα εγκλήματα κατά των Κούρδων που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους. Ένας ακόμη λαός θύμα του τουρκικού επεκτατισμού που θυσιάζεται εξαιτίας της άγνοιας και της αδιαφορίας των ηγετών της Δύσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This