Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε τα πτώματα έξι ομήρων σε σήραγγα στη Ράφα – Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί

Ανάμεσά τους και ο Ισραηλινοαμερικανό Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν - «Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Must Read

Οι φόβοι των οικογενειών έξι ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο καθώς τα πτώματα των αγαηπημένων τους προσώπων ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή Ράφα στη Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ταυτοποίησε τις σορούς οι οποίες ανήκουν στους Καρμέλ Γκατ (39 ετών), Έντεν Γερουσάλμι (24 ετών), Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν (23 ετών), Αλεξάντερ Λομπάνοφ (32 ετών), Άλμογκ Σαρούσι (26 ετών) και Όρι Ντανίνο (25 ετών). Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, η οποία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο 23χρονος ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες ακώντας συνεχώς πίεση προκειμένου να τους βοηθήσουν ώστε ο γιος τους να επιστρέψει στο σπίτι. Μάλιστα τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».




Μπάιντεν: «Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος»

Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το ένα πτώμα ανήκει στον Ισραηλινοαμερικανό Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν δηλώνοντας «συντετριμμένος και εξοργισμένος».

«Νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας [σ.σ. του Σαββάτου], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς, μεταξύ των οποίων εκείνο του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση δηλώνοντας «συντετριμμένος και εξοργισμένος».

«Μην έχετε αμφιβολία, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων», είπε ο Μπάιντεν.

«Ο Χερς ήταν ένας από τους αθώους που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και ξένους κατά την άγρια σφαγή που διαπράχθηκε από τη Χαμάς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας πως ο αδικοχαμένος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν τότε 23 ετών.

Αναφερόμενος στους γονείς του νεαρού άνδρα, τον Τζον και τη Ρέιτσελ, που «υπερασπίστηκαν αδιάκοπα τον γιο τους και όλους τους ομήρους που κρατούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες» είπε ότι «τους θαυμάζει και θρηνεί μαζί τους πιο βαθιά απ΄ό,τι οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν».

Ο Μπάιντεν είπε πως «εργάστηκε αδιάκοπα ώστε ο πολυαγαπημένος τους Χερς να επιστρέψει με ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίθεση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, 251 άνθρωποι απήχθησαν στο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Δείτε επίσης: Συγγενείς ομήρων στο Ισραήλ προσπάθησαν να μπουν στη Γάζα για να τους πάρουν πίσω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This