Ναυάγιο στη Σικελία: Τι κατέθεσε μέλος του πληρώματος για τον καπετάνιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian

«Ξύπνησα αμέσως τον καπετάνιο που ανέλαβε την επιχείρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάθιου Γκρίφιθς

Must Read

Την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη βύθιση του υπερπολυτελούς γιοτ Bayesian στο Παλέρμο της Σικελίας που παρέσυρε στο θάνατο επτά ανθρώπους, μέλος του πληρώματος κατέθεσε τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν η ταχύτητα του ανέμου ήταν 20 κόμβοι (σ.σ περίπου 40 χλμ/ώρα)», δήλωσε στις αστυνομικές αρχές ο Μάθιου Γκρίφιθς, μέλος του πληρώματος της μοιραίας θαλαμηγού, ο οποίος είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας.

«Παρακολουθούσα τις καιρικές συνθήκες όλο το βράδυ, ιδιαίτερα τον άνεμο που έφτανε τους 20 κόμβους. Μετά ξύπνησα αμέσως τον καπετάνιο που ανέλαβε την επιχείρηση. Έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι», διαβεβαίωσε ο Μάθιου Γκρίφιθς, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa αλλά και αρκετές ημερήσιες εφημερίδες, που δεν αναφέρουν την πηγή τους.

Ο Βρετανός Γκρίφιθς είναι ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος που ανακρίνονται σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, μαζί με τον καπετάνιο Τζέιμς Κάτφιλιντ και τον μηχανικό του σκάφους Τιμ Πάρκερ Ιτον.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σκάφος «πλήρε κλίση και πέσαμε στη θάλασσα. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στο πλοίο και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουμε όσους έφτασαν στο κατάστρωμα».

«Το σκάφος είχε πάρη κλίση και περπατούσαμε στους τοίχους του. Σώσαμε αυτούς που μπορούσαμε, επίσης ο Κάτφιλντ έσωσε το μικρό κορίτσι και την μητέρα του», είπε στην κατάθεσή του αναφερόμενος στον καπετάνιο του γιοτ για τον οποίο ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο 56 μέτρων γιοτ, που χτυπήθηκε από έναν μίνι ανεμοστρόβιλο ενώ ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, βρίσκονταν ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ. Ο πρώτος γιόρταζε μαζί με φίλους και συνεργάτες την αθώωση του τον Ιούνιο σε μια δίκη για απάτη στις ΗΠΑ, που εάν είχε κριθεί ένοχος θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πολλά χρόνια φυλάκισης.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς με τη 18χρονη κόρη του Χάνα

Υπενθυμίζεται ότι από το ναυάγιο επέζησαν 15 άτομα, ενώ έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων, ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα, ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και οι γυναίκες τους, Αν Ελίζαμπεθ Μπλούμερ και Νάντα Μορβίλο, καθώς και ο μάγειρας της θαλαμηγού.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This