«Πυρά» Τσελίκ σε Netflix για το «Famagusta» – Το κατηγορεί ότι «συνηγορεί» στη… διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων!

«Η εν λόγω παραγωγή δυσφημεί άδικα τον Τούρκο στρατιώτη που έφερε την ειρήνη στο νησί...»

Must Read

Έξαλλος με τα αφεντικά του Netflix ο Ομέρ Τσελίκ για την απόφασή τους να εντάξουν στη δημοφιλή πλατφόρμα online streaming την τηλεοπτική σειρά του Mega «Famagusta», η οποία εξελίσσεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής, καθώς, όπως υποστηρίζει, διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν κάνει λόγο συγκεκριμένα για διαστρέβλωση της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» (όπως ονομάζει η τουρκική πλευρά την εισβολή) και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», αναφέρει ο Τσελίκ σε ανάρτησή του στο X.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Batuhan Mumcu, δηλώνει βαθύτατα ενοχλημένος, επιμένοντας -φυσικά- στην ορθότητα του «Αττίλα». «Η εν λόγω παραγωγή αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα, διαστρεβλώνει την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση μέσα από ελληνικές θέσεις και δυσφημεί άδικα τον Τούρκο στρατιώτη που έφερε την ειρήνη στο νησί», υποστηρίζει ο Τούρκος αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο για μια πλατφόρμα όπως το Netflix, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνοντάς τα».

Θυμίζουμε ότι η σειρά «Famagusta» του Ανδρέα Γεωργίου θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This