Ισραήλ: Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των ομήρων που θρηνούν τον χαμό τους

Must Read

Την ώρα που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει τις απειλές προς την Χαμάς, οι πολίτες της χώρας του είναι αποφασισμένοι να τού δείξουν έμπρακτα πως η σημερινή ανανακάλυψη έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο Δήμος του Τελ Αβίβ, οι δημοτικές υπηρεσίες του θα συμμετάσχουν αύριο, Δευτέρα 2/9 στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως σε πολλούς δήμους στο Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ισραηλινούς ομήρους και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ο Αρνον Μπαρ-Νταβίντ, επικεφαλής του Histadrut, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας, έκανε έκκληση για γενική απεργία αύριο, από τις 6 πμ (τοπική ώρα), για να ασκηθεί νέα πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να καταλήξει -επιτέλους- σε συμφωνία για την επιστροφή όλων των Ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούνται να κρατούνται στη Γάζα από την Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Histadrut, το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, έκανε έκκληση σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία, επισημαίοντας ότι το αεροδρόμιο Ben Gurion, το βασικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, θα πρέπει να κλείσει από τις 8 πμ.




Συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων ζητά επίμονα ο Γκάλαντ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να ολοκληρώσει μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι από τη Γάζα καθώς τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν συλληφθεί στις 7 Οκτωβρίου επέστρεφαν στους οικείους τους.

«Είναι πολύ αργά για τους ομήρους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Οι όμηροι που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους», έγραψε ο Γκάλαντ στο Χ. «Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να ανακαλέσει την απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να διατηρηθεί η μόνιμη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ, στον αποκαλούμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μία μικρή λωρίδα γης στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας.

Η επιμονή του Νετανιάχου να διατηρήσει στρατεύματα στον διάδρομο αυτό, για να αποφευχθεί η μεταφορά από τη Χαμάς όπλων από την Αίγυπτο, θεωρείται ευρέως ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μια συμφωνία με την Χαμάς στις συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ. Ο Γκάλαντ έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με τον Νετανιάχου και με σκληροπυρηνικούς θρησκευτικούς εθνικιστές υπουργούς για την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι υπόλοιποι όμηροι σε αντάλλαγμα με Παλαιστίνιους κρατούμενους από το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι περίπου το ένα τρίτο από τους 101 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους στη Γάζα πιστεύεται ότι είναι νεκροί, ενώ η τύχη των υπολοίπων παραμένει άγνωστη.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This