Νέα κίνηση του Πούτιν στη Μογγολία: Αποφασιστικό βήμα για τον υψηλής σημασίας αγωγό Ρωσίας-Κίνας

Σκοπεύει να προμηθεύσει την Κίνα με φυσικό αέριο μέσω της Μογγολίας

Must Read

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε για κρατική επίσκεψη στη Μογγολία, η οποία βρίσκεται στη διαδρομή ενός σχεδιαζόμενου νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα.

Η Ρωσία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από την περιοχή Yamal στην Κίνα μέσω της Μογγολίας. Το έργο, Σιβηρική Δύναμη 2, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας να αντισταθμίσει την απώλεια των πωλήσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον προγραμματισμένο διάδοχο ενός υφιστάμενου αγωγού με το ίδιο όνομα, ο οποίος ήδη προμηθεύει ρωσικό αέριο στην Κίνα και πρόκειται να φθάσει στην δυναμικότητά των 38 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως το 2025.

Το νέο εγχείρημα έχει εδώ και καιρό κολλήσει σε βασικά ζητήματα, όπως η τιμολόγηση του φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο Πούτιν δήλωσε την παραμονή της επίσκεψής του ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των μελετών σκοπιμότητας και των τεχνικών μελετών, προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Όσο τα κράτη της Ευρώπης αναμένουν ένα τσουχτερό χειμώνα και βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, η Ρωσία προμηθεύει τρίτες χώρες με φτηνό φυσικό αέριο το, οποίο θα μπορούσε να μειώσει άμεσα τους λογαριασμούς των ευρωπαϊκών νοικοκυριών αλλά και τον πληθωρισμό.

Δείτε Επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This