Επιστολή Βέμπερ σε Μέτσολα για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά

Καλεί την ομάδα της Αριστεράς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να τον αποπέμψει

Must Read

Επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά έστειλε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ζητάει από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίο να εξετάσει την υπόθεση και καλεί την ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να τον αποπέμψει.




 

 

Ολόκληρη η επιστολή του Βέμπερ στη Ρομπέρτα Μέτσολα για τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά

«Επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola

Βρυξέλλες, 3 Σεπτεμβρίου 2024

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας αναφορικά με την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παππά. Πρόσφατα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε ενότητα για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, είναι ανησυχητικό ότι ένα νεοεκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετεί τέτοια συμπεριφορά. Αυτές οι ενέργειες είναι θεμελιωδώς αντίθετες στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί τη Δημοκρατία, καθώς αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητούμε να εξετάσετε την υπόθεση αυτή και καλούμε την Ομάδα της Αριστεράς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του από την Ομάδα, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρμόζουσα για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας.

Με εκτίμηση,

Manfred Weber
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ

Jeroen Lenaers
Chief Whip της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This