CNN: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εγκαλέσει την Ρωσία για ανάμειξη στις εκλογές – «Απόλυτες ανοησίες» η απάντηση

«Η Μόσχα πιστεύει ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ»

Must Read

Το CNN μεταδίδει την είδηση πως η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Τζο Μπάιντεν πρόκειται να κατηγορήσει την Ρωσία για ευθεία εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Απόλυτες ανοησίες» απαντά η Ρωσίδα βουλευτής Μαρία Μπούτινα.

Πηγές του CNN αναφέρουν πως ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εγκαλέσει την Μόσχα για εκστρατεία επηρεασμού των εκλογών σε διαδικτυακές πλατφόρμες, που θα στοχεύσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους με παραπληροφόρηση.

Το εν λόγω δημοσίευμα έγινε μόλις λίγες ώρες προτού ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, κάνει δηλώσεις για τις Εκλογικές Απειλές. Μαζί του θα είναι ο διευθυντής του FBI, Κρις Ρέι, η αναπληρώτρια Γενική Εισαγγελέας, Λίζα Μονακό, η πρώτη αναπληρώτρια Γενική Εισαγγελέας, Νικόλ Αρτζεντιέρι, και ο Ματ Όλσεν, βοηθός γενικός εισαγγελέας για την εθνική ασφάλεια.

Σε ομιλία της τον περασμένο μήνα η Μονακό είχε προειδοποιήσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, «και οι εντολοδόχοι του χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές στις επιχειρήσεις παρέμβασής τους».

«Στοχεύουν σε συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες ψηφοφόρων και σε ψηφοφόρους που αλλάζουν Πολιτεία σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και των εκλογών στο Κογκρέσο. Σκοπεύουν να συνεργαστούν με ανυποψίαστους Αμερικανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν αφηγήσεις που προωθούν τα ρωσικά συμφέροντα. Εργάζονται για να μειώσουν την αμερικανική στήριξη προς την Ουκρανία. Και πάντα προσαρμόζονται» είπε.

«Απόλυτες ανοησίες»

Η Ρωσίδα βουλευτής Μαρία Μπούτινα χαρακτήρισε «απόλυτες ανοησίες» τις κατηγορίες που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας τονίζοντας ότι η Μόσχα πιστεύει ότι ο μόνος νικητής των αμερικανικών εκλογών θα είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύστημα.

«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ήταν και είναι απόλυτες ανοησίες και κυνήγι μαγισσών» απάντησε η Μπούτινα, η οποία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 μηνών στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας. Σήμερα είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ενιαία Ρωσία.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο μόνος νικητής είναι το ιδιωτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύσημα των ΗΠΑ. Αυτό είναι το σημαντικό και τίποτε άλλο» τόνισε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This