Το σύστημα πληρωμών Blockchain των BRICS αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στις διεθνείς πληρωμές

Η ανάλυση ειδικού για την αποδολαριοποίηση των παγκόσμιων αγορών

Must Read

Η απόφαση της Μόσχας να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα πληρωμών Blockchain για τις συναλλαγές των BRICS είναι μια εξέλιξη που «αλλάζει το παιχνίδι» σε έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε στο Sputnik ο Christopher Douglas Emms, επικεφαλής του τμήματος διαμεσολάβησης της LM Investments, στα πλαίσια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Η παγκόσμια τάση εγκατάλειψης του ολοένα και πιο αναξιόπιστου δολαρίου ΗΠΑ έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Μια νέα πλατφόρμα συναλλαγής νομισμάτων που αναπτύσσεται από τις BRICS πρόκειται να προωθήσει περαιτέρω την τάση ψηφιοποίησης και τη μετάβαση σε άλλα νομίσματα στους αμοιβαίους διακανονισμούς, σημείωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας. «Νομίζω ότι πρόκειται για μια τεράστια και σημαντική εξέλιξη, διότι […] οι πληρωμές μέσω Blockchain είναι αμετάβλητες. Και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πειραχτούν. Αφαιρούν επίσης κάθε στοιχείο, πραγματικά, διαφθοράς, διότι όταν κάνετε μία πληρωμή, είναι απολύτως διαφανής. Και μόλις γίνει, κανείς δεν μπορεί ποτέ να τη διαγράψει. Έχει ένα διαδικτυακό ψηφιακό αποτύπωμα που ο καθένας μπορεί να αναζητήσει, το οποίο είναι απολύτως διαφανές και επίσης ασφαλές και γρήγορο», σημείωσε ο εμπειρογνώμονας.

«Νομίζω ότι μπορεί να δούμε ένα νόμισμα που θα υποστηρίζεται από πολλά διαφορετικά νομίσματα των χωρών BRICS, όπως το ρωσικό ρούβλι, το κινεζικό ρενμίνμπι, η ινδική ρουπία, το νοτιοαφρικανικό ραντ, αυτές οι μεγάλες οικονομίες που ενώνονται και διαμορφώνουν κάτι που ουσιαστικά θα επιτρέπει σε όλους να εκκαθαρίζουν τις πληρωμές μεταξύ τους με πολύ καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής. «Το δολάριο ΗΠΑ δεν έχει τίποτα που να το στηρίζει. Δεν υπάρχει κανένα εμπόρευμα που να το στηρίζει, γεγονός που επιτρέπει στη συνέχεια στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να τυπώνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο κατά κεφαλήν χρέος που βιώνουν οι ΗΠΑ […] τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, το καθιστούν πραγματικά, κατά την άποψή μου, μη βιώσιμο».

Μένει να φανεί το κατά πόσο τέτοιες εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθούν τα επόμενα χρόνια ή αν θα συνεχίσει η κυριαρχία του αμερικανικού δολαρίου, σε μία εποχή μετάβασης σε πολλαπλούς πόλους διεθνούς εξουσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This