Στα ύψη η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας: Αποχώρησε από Ουάσινγκτον υψηλόβαθμος Κινέζος διπλωμάτης

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων διευκρίνισε ότι ο γενικός πρόξενος Χουάνγκ Πινγκ δεν απελάθηκε.

Must Read

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας στη Νέα Υόρκη απελάθηκε, όπως μετέδωσε το CNN την Τετάρτη, μία ημέρα αφότου ένας πρώην σύμβουλος της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κατηγορήθηκε ότι ενεργούσε κρυφά ως πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ περί απέλασης είναι αποτέλεσμα της υπόθεσης κατασκοπείας μίας πρώην βοηθού της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε την απέλαση του κινέζου πρόξενου, ωστόσο φαίνεται πως την πρόλαβε η «προγραμματισμένη» αποχώρηση του. Η Λίντα Σαν, 41 ετών, πρώην βοηθός της κυβερνήτη, κατηγορήθηκε την Τρίτη ότι ενήργησε κρυφά ως πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης με αντάλλαγμα αποζημιώσεις και δώρα εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν δήλωσαν ότι, ενώ εργαζόταν στην πολιτειακή κυβέρνηση, η Sun εμπόδισε εκπροσώπους της κυβέρνησης της Ταϊβάν να συναντηθούν με αξιωματούχους και προσπάθησε να κανονίσει την επίσκεψη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της πολιτείας της Νέας Υόρκης στην Κίνα. Σε αντάλλαγμα, εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης φέρονται να κανόνισαν συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων για τον σύζυγο της, ο οποίος είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This