Σεξ, ναρκωτικά και φοροδιαφυγή – Έτσι ξεκινά η νέα δίκη του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ

Σε μια σειρά προδικαστικών αποφάσεων, ο δικαστής μπλόκαρε ορισμένα από τα επιχειρήματα υπεράσπισης του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του ότι τελικά πλήρωσε τους ληξιπρόθεσμους φόρους του.

Must Read

Μια εξαετής ομοσπονδιακή έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν θα κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα, καθώς ο γιος του προέδρου θα δικαστεί για δεύτερη φορά.

Ο άσωτος γιος καταδικάστηκε αυτό το καλοκαίρι για παράνομη οπλοκατοχή. Τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φοροδιαφυγή – και ένας δικαστής απέκλεισε μια από τις βασικές γραμμές υπεράσπισής του. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Λος Άντζελες – όπου η επιλογή των ενόρκων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη – οι εισαγγελείς σχεδιάζουν να εκθέσουν την απληστία, τον νεποτισμό και την γενική ηθική παρακμή του γιου του προέδρου των ΗΠΑ. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, θα υποστηρίξουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ιστορία εθισμού και εξιλέωσης.

Το πολιτικό διακύβευμα της δίκης, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, έχει μειωθεί τώρα που ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι πλέον υποψήφιος για επανεκλογή. Όμως τα στοιχεία της υπόθεσης αναμένεται να αναδείξουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του στο εξωτερικό – ένα ζήτημα που αποτέλεσε το επίκεντρο των επιθέσεων των Ρεπουμπλικανών κατά της οικογένειας Μπάιντεν.

Η δίκη θα επανεξετάσει επίσης το ιστορικό του νεότερου Μπάιντεν με τη χρήση ναρκωτικών. Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να υποστηρίξουν ότι, ενώ απέφευγε να πληρώνει τους φόρους του, ο Μπάιντεν ξόδευε αφειδώς σε ναρκωτικά, στριπτιτζάδικα, σπορ αυτοκίνητα και άλλα χαρακτηριστικά ενός τρόπου ζωής γεμάτου ακολασία. Ορισμένες από τις λεπτομέρειες του εθισμού του στα ναρκωτικά αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης για παράνομη οπλοκατοχή πριν από τρεις μήνες και η αναβίωσή τους αποτέλεσε πηγή πόνου για τον πρόεδρο και την υπόλοιπη οικογένεια Μπάιντεν.

Οι φορολογικές ατασθαλίες του Χάντερ

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς με επικεφαλής τον ειδικό σύμβουλο David Weiss, ο οποίος ανέλαβε και την υπόθεση της παράνομης οπλοκατοχής, έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον Μπάιντεν για τρία φορολογικά κακουργήματα και έξι φορολογικά πλημμελήματα. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την αποφυγή φορολογικής βεβαίωσης, την υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης και την παράλειψη υποβολής και καταβολής φόρων.Σε ένα κατηγορητήριο 56 σελίδων, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι απέφυγε σκόπιμα να πληρώσει 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους που όφειλε για τα φορολογικά έτη 2016 έως 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λένε οι εισαγγελείς, ο Μπάιντεν κέρδισε περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων για εργασίες με την αμφιλεγόμενη ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma Holdings Limited, μια χρεοκοπημένη πλέον κινεζική ενεργειακή εταιρεία και έναν Ρουμάνο ολιγάρχη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι μια πληρωμή 1.248 δολαρίων για να φέρει μια στρίπερ από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη ήταν επαγγελματική δαπάνη, όπως και μια πληρωμή 3.852 δολαρίων για να νοικιάσει μια Lamborghini, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά εμπόδιζε την ικανότητά του να διαχειρίζεται τις προσωπικές του υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών του υποχρεώσεων. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν σκόπευαν να παρουσιάσουν έναν εμπειρογνώμονα για να καταθέσει σχετικά με τη σχέση μεταξύ τραύματος και εθισμού. Όμως οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον Σκάρσι να εμποδίσει το πρόσωπο αυτό να καταθέσει και ο δικαστής το έκανε. Οι εισαγγελείς ανταπαντούν επίσης ότι ο εθισμός του Μπάιντεν δεν ήταν τόσο εξουθενωτικός ώστε να τον εμποδίσει να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια. Και, υποστηρίζουν, αν ήταν ικανός να βγάλει και να ξοδέψει όλα αυτά τα χρήματα, ήταν επίσης ικανός να πληρώσει φόρους.

Στη φορολογική υπόθεση, οι κύριες γραμμές υπεράσπισης του Μπάιντεν ήταν δύο: πρώτον, ότι ήταν καταβεβλημένος από τον εθισμό του όταν φέρεται να διέπραξε τα φορολογικά εγκλήματα, και δεύτερον, ότι αφού έκοψε τα ναρκωτικά, εξόφλησε το φορολογικό του χρέος πληρώνοντας πρόστιμα και τόκους. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν δήλωσαν στις δικαστικές καταθέσεις τους ότι ήθελαν να επικαλεστούν την καθυστερημένη πληρωμή της φορολογικής του οφειλής για να υπονομεύσουν το επιχείρημα των εισαγγελέων ότι παρέλειψε να πληρώσει εσκεμμένα. Όμως ο δικαστής Σκάρσι δεν πείστηκε και στις 27 Αυγούστου έκανε δεκτή την αίτηση των εισαγγελέων να απαγορευτεί στον Μπάιντεν να επικαλεστεί την πληρωμή. «Σε φορολογικές υποθέσεις, τα δικαστήρια αποκλείουν συνήθως αποδεικτικά στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος υπέβαλε εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις ή πλήρωσε εκπρόθεσμα εκκρεμείς φορολογικές οφειλές», έγραψε.

Ο Ρουμάνος ολιγάρχης και το παράνομο lobbying

Σε μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη για τον γιο του προέδρου, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Μπάιντεν συμφώνησε να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση υπέρ του Ρουμάνου ολιγάρχη Γκάμπριελ Ποποβίτσιου. Η ομάδα του Μπάιντεν είχε κινηθεί για να εμποδίσει τους εισαγγελείς να παρουσιάσουν στοιχεία για την υποτιθέμενη υπόθεση διαφθοράς, και οι εισαγγελείς απάντησαν ότι σκοπεύουν να καλέσουν ως μάρτυρα έναν από τους πρώην επιχειρηματικούς συνεργάτες του Μπάιντεν. Το πρόσωπο αυτό -που δεν κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα- αναμένεται να καταθέσει ότι, ενώ ο πατέρας του Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, ο Ποποβίτσιου προσπάθησε να προσλάβει τον Μπάιντεν για να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να εμποδίσει τις ρουμανικές αρχές που ερευνούσαν τον Ρουμάνο. Αλλά ο Μπάιντεν ανησυχούσε ότι η άσκηση πίεσης θα έβλαπτε την πολιτική καριέρα του πατέρα του. Έτσι, αντ’ αυτού, λένε οι εισαγγελείς, ο συνεργάτης του υπέγραψε συμφωνία με τον Ποποβίτσιου για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων – ενώ, στην πραγματικότητα, ο Ποποβίτσιου γνώριζε ότι ο συνεργάτης του θα διοχέτευε χρήματα από τη συμφωνία αυτή στον Μπάιντεν και περίμενε ότι ο Μπάιντεν θα επηρέαζε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για λογαριασμό του. Η συμφωνία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων στον συνεργάτη, ο οποίος μετέφερε περίπου το ένα τρίτο από αυτά στον Μπάιντεν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η δικαστική κατάθεση σχετικά με τον Ποποβίτσιου , η οποία δημοσιοποιήθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την αποχώρηση του προέδρου από την εκστρατεία του 2024, έδειξε πόσο επιβλαβής θα μπορούσε να είναι η δίκη για την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν. Ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ισχυρίζεται ότι ο νεότερος Μπάιντεν κέρδισε χρήματα -περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια- από έναν πελάτη που τον έκαναν να πιστέψει ότι ο γιος του τότε αντιπροέδρου θα εργαζόταν για να διαμορφώσει την κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ για λογαριασμό του.

Σεξ, ναρκωτικά και οικογένεια

Πέρα από την εστίασή τους στα οικονομικά του Μπάιντεν, οι εισαγγελείς σκοπεύουν επίσης να αναδείξουν προσωπικές στιγμές του Χάντερ Μπάιντεν. Ένα δικαστικό έγγραφο αναφέρει ότι το σεξουαλικό ιστορικό του Μπάιντεν θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει πεδίο εστίασης. Το έγγραφο απαριθμούσε ονόματα και οντότητες που οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν στη δίκη. Ο κατάλογος περιελάμβανε ένα στριπτιτζάδικο, μία ιδιωτική λέσχη σεξ, τον ιδρυτή της λέσχης και μία υπηρεσία συνοδών πολυτελείας. Κατονόμαζε επίσης δύο δικηγόρους που βοήθησαν την πρώην σύζυγο του Μπάιντεν να διεκπεραιώσει το διαζύγιό της. Ένας από αυτούς τους δικηγόρους είχε γράψει στο παρελθόν ότι οι άσκοπες δαπάνες του Μπάιντεν, μεταξύ άλλων για πόρνες, ναρκωτικά και αλκοόλ, δημιούργησαν οικονομικές δυσκολίες στην οικογένεια.

Τα πράγματα φαίνονται δύσκολα για τον νεαρό Μπάιντεν και ο πατέρας του δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσει να τον βοηθήσει αυτή τη φορά, καθώς σε λίγους μήνες θα έχει αποχωρήσει από την προεδρία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This