Μένει στάσιμη η οικονομία της Γερμανίας

Must Read

Η οικονομία της Γερμανίας είναι πιθανό να παραμείνει στάσιμη φέτος, ανέφερε την Πέμπτη το ινστιτούτο Ifo της χώρας, εγκαταλείποντας την προηγούμενη πρόβλεψή του για ανάπτυξη 0,4%.

«Η γερμανική οικονομία έχει κολλήσει και παραπαίει, ενώ άλλες χώρες βιώνουν ανάκαμψη», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών του Ifo Timo Wollmershaeuser. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, προκαλώντας φόβους για νέα ύφεση. Η ύφεση ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής συρρίκνωσης. Ερωτηθείς αν αναμένει ύφεση, ο Wollmershaeuser είπε ότι αποφεύγει σκόπιμα να χρησιμοποιεί τον όρο. Είπε ότι η οικονομία της Γερμανίας θα σημειώσει το πολύ ανάπτυξη 0,5%, πράγμα που σημαίνει μέση ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση κάπου μεταξύ 0,1% και 0,2%. Μάλιστα αναφερόμενος στις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας ο οικονομολόγος δήλωσε πως προτιμά τον όρο «κρίση»

Στις επικαιροποιημένες προβλέψεις του, το Ifo ανέφερε ότι αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,9% το επόμενο έτος, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1,5%, και κατά 1,5% το 2026. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 6,0% το 2024 από 5,7% το 2023. Στη συνέχεια θα μειωθεί στο 5,8% το επόμενο έτος και θα φθάσει στο 5,3% το 2026, δήλωσε το Ifo. Ο Wollmershaeuser δήλωσε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει διαρθρωτική κρίση. «Γίνονται πολύ λίγες επενδύσεις, ιδίως στη μεταποίηση, και η παραγωγικότητα παραμένει στάσιμη εδώ και χρόνια», είπε.

Η απεξάρτηση από τον άνθρακα, η ψηφιοποίηση, η δημογραφική αλλαγή, η πανδημία, το σοκ των ενεργειακών τιμών και ο μεταβαλλόμενος ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία ασκούν πίεση στα καθιερωμένα επιχειρηματικά μοντέλα και αναγκάζουν τις εταιρείες να προσαρμόσουν τις παραγωγικές τους δομές, δήλωσε ο Wollmershaeuser.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This