Η Πολωνία κάνει πίσω στην κόντρα της με τη Ρωσία

Η Πολωνία υπαναχωρεί από τον ισχυρισμό ότι ρωσικό drone παραβίασε τον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία

Must Read

Η Πολωνία υπαναχώρησε την Πέμπτη από τους προηγούμενους ισχυρισμούς της ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία τον Αύγουστο, μετά από 10ήμερη έρευνα και αναζήτηση του αντικειμένου που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Το κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για πιθανές εισβολές στον εναέριο χώρο του λόγω των ρωσικών επιθέσεων στη γειτονική Ουκρανία και η ανακοίνωση ότι ένα αντικείμενο που θεωρήθηκε ότι ήταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος εμφανίστηκε στα ραντάρ στις 26 Αυγούστου δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το γιατί δεν είχε καταρριφθεί. Ωστόσο, μετά από μια εκτεταμένη έρευνα που απέτυχε να βρει οποιοδήποτε ίχνος ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο στρατηγός Maciej Klisz, επικεφαλής της επιχειρησιακής διοίκησης του πολωνικού στρατού, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο εναέριος χώρος δεν είχε παραβιαστεί. «Ως αποτέλεσμα των ερευνών μας, δηλώνω επί του παρόντος, με σχετική βεβαιότητα, πως δεν υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την Ρωσία στις 26 Αυγούστου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Πολωνική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μία όλο και πιο επιθετική στάση απέναντι στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, όμως αυτή τη φορά επέλεξε να αποκλιμακώσει τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Δεν είναι καθόλου σίγουρο αν οι δηλώσεις του Πολωνού αξιωματικού αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ή αν επιθυμία της Πολωνίας είναι να μην χειροτερεύσουν οι σχέσεις της με την Ρωσία σε μία περίοδο όπου αναπτύσσει σημαντικά τις δυνάμεις της στην Ανατολική Ουκρανία.

*Η φωτογραφία είδησης προέρχεται από τον Omar Marques

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This