Κένυα: Μέσω ιδρύματος Γκέιτς το μικροτσίπ στα νεογέννητα!

Must Read

Τη στρατηγική και τους σχεδιασμούς για την παροχή ψηφιακής ταυτότητας, γνωστή ως Μaisha Namba, σε όλους τους Κενυάτες έχει αναλάβει το ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες να υιοθετήσουν τις ταυτότητες του μέλλοντος, επειδή περιλαμβάνει την εμφύτευση αναγνωριστικών τσιπ στα νεογέννητα, όπως βάζουν οι κτηνίατροι σε σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια.

Στο τσιπ θα περιλαμβάνεται ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε καθένα Κενυάτη πολίτη από τα γεννοφάσκια του.

Ηδη το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα του πανίσχυρου παγκοσμίως ιδρυτή της Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις αρχές της Κένυας, ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί με βασικούς τεχνικούς εμπειρογνώμονες πάνω στον τομέα της ψηφιακής ταυτότητας με μικροτσίπ, σύμφωνα με τον Μαρκ Σούζμαν, διευθύνοντα σύμβουλο του ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Business Daily Africa».

«Εχουμε μια σειρά από συγκεκριμένες επενδυτικές ενισχύσεις για την ψηφιακή ταυτότητα. Στην πραγματικότητα την παρέχουμε σε ευρύτερες πλατφόρμες» δήλωσε ο Σούζμαν στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρακές του Μαρόκου.

Ο Maisha Namba είναι ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε κάθε Κενυάτη πολίτη. Ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στο τσιπ Maisha ως ψηφιακό αναγνωριστικό ταυτότητας. Η Κένυα προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες για την έναρξη λειτουργίας του βιομετρικού ψηφιακού συστήματος ταυτοποίησης αξίας 6.800.000 δολαρίων. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου οι κενυατικές Αρχές ανέβαλαν την έναρξη λειτουργίας λόγω δυσμενών συνθηκών.

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This