Ξέφρενο ράλι για τις μετοχές των φαρμακευτικών μετά το νέο ξέσπασμα της νόσου mpox

Οι μετοχές του προμηθευτή ιατρικών εργαλείων Precision System Science σημείωσαν άλμα 67,1% τον περασμένο μήνα, ο κατασκευαστής εμβολίων Bavarian Nordic σημείωσε άνοδο 43,3%.

Must Read

Από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέταξε τον περασμένο μήνα την παγκόσμια κατάσταση με την νόσο της ευλογιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών, των εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας και των βιοφαρμακευτικών εταιρειών αυξήθηκαν, ενώ οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών μειώθηκαν.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών υποχώρησαν τον περασμένο μήνα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών ότι η νόσος θα εξαπλωθεί παγκοσμίως τόσο γρήγορα όσο ο COVID-19.

Από τη δήλωση του ΠΟΥ στις 14 Αυγούστου, οι μετοχές του ιαπωνικού προμηθευτή ιατρικών εργαλείων Precision System Science αυξήθηκαν κατά 67,1% και της δανέζικης εταιρείας ανάπτυξης εμβολίων Bavarian Nordic κατά 43,3%. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το MVA-BN της Bavarian Nordic, γνωστό και ως Modified Vaccinia Ankara-Bavarian Nordic, είναι το μοναδικό εμβόλιο κατά της mpox που έχει εγκριθεί στην ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το εμπορικό σήμα κυκλοφορεί ως JYNNEOS στις ΗΠΑ και την Ελβετία και ως IMVAMUNE στον Καναδά. Το MVA-BN ενδείκνυται για χρήση στο γενικό ενήλικο πληθυσμό – 18 ετών και άνω – σε άτομα που θεωρούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο για ευλογιά ή mpox.

Ο προμηθευτής ιατρικών εργαλείων Precision System Science Co. σημείωσε άνοδο έως και 39% (στην Ιαπωνία), ενώ ο κατασκευαστής κιτ ανίχνευσης ιών Shanghai ZJ Bio-Tech Co. κέρδισε έως και 8,4% στην Κίνα. Οι μετοχές της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline αυξήθηκαν 9,6%, της ελβετικής φαρμακευτικής Novartis 8,4%, της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi 7,3%, της αμερικανικής Johnson & Johnson 5,1%, της αμερικανικής Merck κατά 4,7%, της κινεζικής Shanghai ZJ Bio-Tech Co 4,5%, της αμερικανικής βιοφαρμακευτικής Gilead Sciences 3,9%, της γερμανικής Bayer 1,3% και της ελβετικής Roche 0,5%.

Πάνω από 22.000 κρούσματα mpox αναφέρθηκαν σε περισσότερες από δώδεκα αφρικανικές χώρες, ενώ άλλες χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, η Σουηδία, η Αυστραλία και το Πακιστάν επιβεβαίωσαν επίσης κρούσματα ευλογιάς. Η νόσος mpox είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται μέσω στενής επαφής και μολυσμένων υλικών, όπως σεντόνια, ρούχα και βελόνες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This