Το πρώτο μήνυμα του Πάβελ Ντούροφ στο Telegram μετά την σύλληψή του

Must Read

Με ένα μακροσκελές μήνυμα στην πλατφόρμα για την οποία διώκεται αναφέρθηκε στην σύλληψη του ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ τονίζοντας πως οι γαλλικές αρχές θα έπρεπε να είχαν προσεγγίσει την εταιρεία και όχι τον ίδιο και αρνήθηκε ότι στο μέσο επικρατεί η αναρχία.




Ολόκληρο το μήνυμα του Ντούροφ:

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας!

Τον περασμένο μήνα με ανέκρινε η αστυνομία επί 4 ημέρες μετά την άφιξή μου στο Παρίσι. Μου είπαν ότι μπορεί να είμαι προσωπικά υπεύθυνος για την παράνομη χρήση του Telegram από άλλους ανθρώπους, επειδή οι γαλλικές Αρχές δεν λάμβαναν απαντήσεις από το Telegram.

Αυτό αποτέλεσε έκπληξη για διάφορους λόγους:

Το Telegram διαθέτει επίσημο αντιπρόσωπο στην ΕΕ, ο οποίος δέχεται και απαντά στα αιτήματα της ΕΕ. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ήταν δημόσια διαθέσιμη για οποιονδήποτε στην ΕΕ που θα ψάξει στο Google «Telegram EU address for law enforcement» (διεύθυνση της Telegram στην ΕΕ για την επιβολή του νόμου).
Οι γαλλικές Αρχές είχαν πολυάριθμους τρόπους να με προσεγγίσουν για να ζητήσουν βοήθεια. Ως Γάλλος πολίτης, ήμουν συχνός επισκέπτης στο γαλλικό προξενείο στο Ντουμπάι. Πριν από λίγο καιρό, όταν μου ζητήθηκε, τους βοήθησα προσωπικά να δημιουργήσουν μια τηλεφωνική γραμμή με το Telegram για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας στη Γαλλία.

Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να κινείται νομικά εναντίον της ίδιας της υπηρεσίας. Η χρησιμοποίηση νόμων από την προ smartphone εποχή για να κατηγορηθεί ένας διευθύνων σύμβουλος για εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση. Η δημιουργία τεχνολογίας είναι αρκετά δύσκολη. Κανένας δημιουργός δεν θα κατασκευάσει ποτέ νέα εργαλεία αν γνωρίζει ότι μπορεί να θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος για πιθανή κατάχρηση των εργαλείων αυτών.

Η δημιουργία της σωστής ισορροπίας μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να συμβιβάζεσαι με τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής με τις απαιτήσεις της επιβολής του νόμου τοπικά και με τους νόμους της ΕΕ. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικοί περιορισμοί. Ως πλατφόρμα, θέλεις οι διαδικασίες σου να είναι συνεπείς σε παγκόσμιο επίπεδο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση σε χώρες με αδύναμο κράτος δικαίου. Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βρούμε τη σωστή ισορροπία.

Ναι, επιμένουμε στις αρχές μας: η εμπειρία μας διαμορφώνεται από την αποστολή μας να προστατεύουμε τους χρήστες μας από αυταρχικά καθεστώτα. Αλλά ήμασταν πάντα ανοιχτοί στο διάλογο.

Μερικές φορές δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη ρυθμιστική αρχή μιας χώρας για τη σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τη χώρα αυτή. Το έχουμε κάνει πολλές φορές. Όταν η Ρωσία απαίτησε να παραδώσουμε «κλειδιά κρυπτογράφησης» για να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση, αρνηθήκαμε – και το Telegram απαγορεύτηκε στη Ρωσία. Όταν το Ιράν απαίτησε να μπλοκάρουμε τα κανάλια ειρηνικών διαδηλωτών, αρνηθήκαμε – και το Telegram απαγορεύτηκε στο Ιράν. Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε αγορές που δεν είναι συμβατές με τις αρχές μας, επειδή δεν το κάνουμε αυτό για τα χρήματα. Οδηγούμαστε από την πρόθεση να φέρουμε το καλό και να υπερασπιστούμε τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε μέρη όπου αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το Telegram είναι τέλειο. Ακόμη και το γεγονός ότι οι αρχές μπορεί να μπερδευτούν με το πού να στείλουν τα αιτήματα είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Αλλά οι ισχυρισμοί ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι το Telegram είναι ένα είδος παραδείσου της αναρχίας είναι απολύτως αναληθείς. Καταργούμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα. Δημοσιεύουμε καθημερινά εκθέσεις διαφάνειας (όπως αυτή ή αυτή ). Διαθέτουμε απευθείας τηλεφωνικές γραμμές με ΜΚΟ για να διεκπεραιώνουμε ταχύτερα τα επείγοντα αιτήματα μετριοπάθειας.

Ωστόσο, ακούμε φωνές που λένε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Η απότομη αύξηση του αριθμού των χρηστών του Telegram στα 950 εκατομμύρια προκάλεσε αυξητικούς πόνους που διευκόλυναν τους εγκληματίες να κάνουν κατάχρηση της πλατφόρμας μας. Γι’ αυτό έθεσα ως προσωπικό μου στόχο να διασφαλίσω ότι θα βελτιώσουμε σημαντικά τα πράγματα από αυτή την άποψη. Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εσωτερικά και θα μοιραστώ μαζί σας πολύ σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδό μας.

Ελπίζω ότι τα γεγονότα του Αυγούστου θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει το Telegram – και ο κλάδος της κοινωνικής δικτύωσης στο σύνολό του – ασφαλέστερος και ισχυρότερος. Σας ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη και τα memes σας».

Ο 39χρονος συνελήφθη στις 24 Αυγούστου στο Παρίσι όπου είχε φτάσει με ιδιωτικό τζετ. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε αφορούσαν την αποτυχία περιορισμού του εξτρεμιστικού και παράνομου περιεχομένου στο Telegram. Τελικά αελεύθερος υπό όρους με εγγύηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ και με τον όρο να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και να παραμένει στη Γαλλία.

Δείτε επίσης:

Απασφάλισε ο δικηγόρος του Ντούροφ για την σύλληψή του

Ελεύθερος με εγγύηση 5.5 εκατ. ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντούροφ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This