Οι υπέρογκες δαπάνες της Τουρκίας για την προστασία του Σουλτάνου

Η Τουρκία δαπάνησε 1,3 δισ. τουρκικές λίρες για την προστασία του Ερντογάν τους πρώτους 7 μήνες του 2024

Must Read

Το Τμήμα Προεδρικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπεύθυνο για την προστασία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της οικογένειάς του και των κατοικιών του, δαπάνησε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (38,2 εκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους επτά μήνες του 2024, ανέφερε η εφημερίδα Birgün, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας (EGM), που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, η έκθεση αναφέρει ότι οι δαπάνες ασφαλείας του Ερντογάν κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, 1,354 δισεκατομμυρίων λιρών, αντιστοιχούσαν περίπου στις μηνιαίες συντάξεις 108.240 συνταξιούχων στην Τουρκία σε σύγκριση με τη χαμηλότερη σύνταξη, η οποία είναι 12.500 TL (370 δολάρια). Είναι επίσης ισοδύναμο με τον μηνιαίο μισθό 79.588 εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό. Με βάση τις πηγές της Birgün, οι δαπάνες του Τμήματος Προεδρικής Ασφάλειας έχουν ξεπεράσει τις δαπάνες αρκετών βασικών μονάδων του EGM, όπως η Μονάδα Πληροφοριών, το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας (TEM), η Μονάδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και το Τμήμα Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου και του Οργανωμένου Εγκλήματος (KOM).

Οι δαπάνες του Τμήματος Προεδρικής Ασφάλειας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024 υπερέβησαν τις συνολικές δαπάνες του για ολόκληρο το 2023, οι οποίες ήταν 1 δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες (29,6 εκατομμύρια δολάρια). Η μεγάλη ομάδα ασφαλείας του Ερντογάν, που ταξιδεύει μαζί του σε μια αυτοκινητοπομπή με περισσότερα από 10 οχήματα, έχει προκαλέσει επικρίσεις για σπατάλες λόγω της χρήσης αρκετών πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά και για το γεγονός ότι καθιστά τον Ερντογάν, ο οποίος αποκαλείται «άνθρωπος του λαού» στα προεκλογικά συνθήματα, απρόσιτο στο λαό.

Ο ακριβής αριθμός του προσωπικού ασφαλείας που φρουρεί τον πρόεδρο Ερντογάν και τους προεδρικούς χώρους παρέμενε επί χρόνια αδιευκρίνιστος, με τα ερωτήματα των βουλευτών να μένουν αναπάντητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This