Ναυάγιο στη Σικελία: Από ασφυξία ο θάνατος του Μάικ Λιντς – Δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονές του

Παραμένει μυστήριο το γιατί το Bayesian βυθίστηκε τόσο γρήγορα...

Must Read

«Μαρτυρικό» θάνατο βρήκε, κατά τα φαινόμενα, ο πάμπλουτος επιχειρηματίας Μάικ Λιντς, στο ναυάγιο της πολυτελής θαλαμηγού Bayesian στα ανοιχτά της Σικελίας, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας δεν πνίγηκε, παρά πέθανε από ασφυξία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ερευνητική πηγή που ασχολείται με το πολύνεκρο ναυάγιο που έλαβε χώρα στις 19 Αυγούστου 2024, τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του ο Μάικ Λιντς «ξέμεινε» από οξυγόνο, ενώ πάλευε για τη ζωή του. Στην αναπάντεχη αυτή τραγωδία πέρα από εκείνον, έχασαν επίσης τη ζωή τους η 18χρονη κόρη του, Χάνα Λιντς, ο μάγειρας του σκάφους και ακόμη τέσσερις επιβάτες του Bayesian, το οποίο «χτυπήθηκε» από σφοδρή κακοκαιρία και βυθίστηκε μέσα σε 16 λεπτά.

Χθες, Σάββατο 7/9 έγινε η νεκροψία-νεκροτομή της Χάνα Λιντς, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να μην είναι σαφή, την ώρα που το ενδεχόμενο η 18χρονη να τραυματίστηκε θανάσιμα, να έχει αποκλειστεί. Τα επικρατέστερα σενάρια είναι να πνίγηκε ή να μην είχε πια οξυγόνο, όπως ο πατέρας της.

Αντίστοιχα ήταν τα ευρήματα και από τη νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς του Jonathan Bloomer, της συζύγου του, Judy Bloomer, του Chris Morvillo και της συζύγου του, Neda Morvillo, που βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο στο ναυάγιο, καθώς έδειξε πως κι εκείνοι πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου, αφού δεν βρέθηκε καθόλου νερό στους πνεύμονές τους.

Όσον αφορά στον Ρεκάλντο Τόμας, σεφ του σκάφους, οι αρχικές εξετάσεις της νεκροψίας έδειξαν ότι πέθανε από πνιγμό, όπως ανέφερε η ερευνητική πηγή το Σάββατο στο Reuters. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις σε όλα τα θύματα.

Οι σοροί των νεκρών, εκτός εκείνης του σεφ, βρέθηκαν στις καμπίνες τους, αφού η κακοκαιρία «έπιασε» τους επιβάτες του Bayesian κυριολεκτικά στον ύπνο. Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παλέρμο, οι παγιδευμένοι επιβάτες φαίνεται πως προσπάθησαν να σωθούν.

Από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα 15 άνθρωποι επέζησαν, μεταξύ αυτών η σύζυγός του Λιντς και ο καπετάνιος του γιοτ, ο οποίος ερευνάται για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ένα ναυάγιο που έχει προβληματίσει τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι δήλωσαν ότι ένα σκάφος όπως το Bayesian θα έπρεπε να είχε αντέξει την καταιγίδα και να μην είχε βυθιστεί τόσο γρήγορα.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This