Ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι το Βιετνάμ – Τουλάχιστον 24 νεκροί – Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Η μανία της φύσης...

Must Read

Σαρωτικό και καταστροφικό συνεχίζει να είναι το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι από την Ασία.

Κάνοντας την εμφάνισή του στο Βιετνάμ άφησε πίσω του τουλάχιστον 24 νεκρούς και 299 τραυματίες στα βόρεια της χώρας, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές αργά το βράδυ χθες Κυριακή, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες.

Ο τυφώνας, που προηγουμένως έπληξε την Κίνα, έφθασε πάνω από το έδαφος στις βορειοανατολικές ακτές του Βιετνάμ το περασμένο Σάββατο. Προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης και της λειτουργίας δικτύων τηλεπικοινωνιών σε διάφορους τομείς της χώρας, ειδικά στις επαρχίες Κουάνγκ Νινχ και Χαϊφόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Ανόι.

Ο τυφώνας Γιάγκι είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Ασία το 2024. Σχηματίσθηκε την 1η Σεπτεμβρίου πάνω από τη θάλασσα ανατολικά του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Αρχικά έπληξε το Λουζάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 13. Στη συνέχεια ενισχύθηκε και έπληξε την Κίνα και τώρα το Βιετνάμ

Η μανία του τυφώνα είναι τέτοια που μπορεί να ανασηκώσει αυτοκίνητα και να ξεριζώσει δέντρα, μεταξύ άλλων. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε επίσης:

Συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ο τυφώνας Γιάγκι – Δύο νεκροί και 92 τραυματίες στο νησί Χαϊνάν

Κίνα: Ο σαρωτικός τυφώνας Γιάγκι ανάγκασε σε φυγή σχεδόν 400.000 ανθρώπους από το νησί Χαϊνάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This