Η απάντηση του Όρμπαν στην υστερία της Ε.Ε για τις άδειες παραμονής σε Ρώσους

Η ΕΕ εξέφρασε ανησυχίες αφού η Ουγγαρία επέκτεινε το σύστημα της «εθνικής κάρτας» στους Ρώσους και τους Λευκορώσους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Must Read

Η Ουγγαρία απέρριψε ως «πολιτική υστερία» τους φόβους ότι το νέο καθεστώς αδειών εργασίας και διαμονής για Ρώσους και Λευκορώσους υπηκόους αυξάνει τον κίνδυνο κατασκοπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν υπάρχει κανένα νομικό ζήτημα ή ζήτημα ασφάλειας όσον αφορά την εθνική κάρτα», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας, Janos Boka, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. «Ωστόσο, υπάρχει… μια σαφής πολιτική υστερία που δημιουργείται από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμένων κρατών μελών». 

Ο κ. Boka χαρακτήρισε τη χρονική στιγμή της επίσκεψης και της παράτασης ως «σύμπτωση», προσθέτοντας ότι το καθεστώς δεν επηρεάζει τη διαδικασία θεώρησης και εισόδου. Το σύστημα της εθνικής κάρτας της Ουγγαρίας, το οποίο προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο στους πολίτες της Ουκρανίας και της Σερβίας, επεκτάθηκε τον Ιούλιο σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Τον ίδιο μήνα, ο Όρμπαν εξόργισε τους συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ πετώντας στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ημέρες αφότου η Ουγγαρία ανέλαβε την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Ο κάτοχος μιας τέτοιας κάρτας επιτρέπεται να εργάζεται στην Ουγγαρία χωρίς ειδική εξουσιοδότηση ασφαλείας και μπορεί να φέρει την οικογένειά του στη χώρα. «Η Εθνική Κάρτα θα εκδοθεί σύμφωνα με το σχετικό πλαίσιο της ΕΕ και με τη δέουσα συνεκτίμηση των πιθανών κινδύνων ασφαλείας», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας Σάντορ Πίντερ σε επιστολή που απηύθυνε τον περασμένο μήνα στον επικεφαλής εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This