spot_img

Μουσουλμάνος δολοφόνος που κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή σχεδιάζει τις μαζικές δολοφονίες Εβραίων στη Γαλλία

Οι αρχές πιστεύουν πως πίσω από το σχέδιο κρύβεται το Ιράν

Τον Μάιο δικαστήριο του Παρισιού συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες σε ένα ζευγάρι με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε ιρανικές συνωμοσίες για τη δολοφονία Εβραίων στη Γερμανία και τη Γαλλία, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Abdelkrim S., 34 ετών, και της συντρόφου του Sabrina B., 33 ετών, στις 4 Μαΐου για συνωμοσία με εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση και τους έθεσαν υπό κράτηση. Η υπόθεση, γνωστή ως «Marco Polo», την οποία αποκάλυψε την Πέμπτη ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart, σηματοδοτεί την αναζωπύρωση της ιρανικής κρατικά χρηματοδοτούμενης τρομοκρατίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας (DGSI) που είδε το AFP. «Από το 2015, οι ιρανικές (μυστικές) υπηρεσίες έχουν επαναλάβει μια πολιτική στοχευμένων δολοφονιών», έγραψε η γαλλική υπηρεσία ασφαλείας, προσθέτοντας ότι “η απειλή έχει επιδεινωθεί και πάλι στο πλαίσιο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς”.

Ο υποτιθέμενος στόχος των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν να στοχεύσουν αμάχους και να σπείρουν τον φόβο στην Ευρώπη, καθώς και μεταξύ των Εβραίων και των Ισραηλινών. Το Ιράν κατηγορείται ότι στρατολογεί εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων βαρόνων των ναρκωτικών, για τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων. 

Ο Abdelkrim S. είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 10 χρόνια φυλάκιση για μια δολοφονία στη Μασσαλία και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή τον Ιούλιο του 2023. Κατηγορείται ότι ήταν ο κύριος πράκτορας για έναν τρομοκρατικό πυρήνα που χρηματοδοτούσε το Ιράν και σχεδίαζε πράξεις βίας στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ