Παρίσι: Αμηχανία και παγωμένα χαμόγελα – Τα άκουσαν Μακρόν και Μπαρνιέ στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Πολιτικός αναβρασμός στη Γαλλία

Must Read

Εξακολουθεί να τραντάζει τη Γαλλία ο ντόρος και ο αναβρασμός μετά τον διορισμό Μπαρνιέ ως Πρωθυπουργού.

Την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στη Γαλλία έκαναν εξάλλου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ. Οι δυο τους έδωσαν το παρών στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει έντονα -παά τα σκόρπια χειροκροτήματα ορισμένων- και αμφότερους να προσπαθούν να μην αντιδράσουν στην λαϊκή οργή.

Θυμίζουμε ότι ο Μακρόν διόρισε την Πέμπτη τον 73χρονο Μπαρνιέ, έναν συντηρητικό και πρώην διαπραγματευτή της ΕΕ στο Brexit, πρωθυπουργό, έπειτα από δύο μήνες που αναζητούσε το κατάλληλο πρόσωπο για την θέση.

Η αριστερά, με πρώτο το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι απαρνείται την δημοκρατία και ότι υφαρπάζει τις εκλογές, αφού ο Μακρόν αρνήθηκε να επιλέξει για την θέση την υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου, του αριστερού συνασπισμού που ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές. Η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε ότι 130 διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και το Σάββατο χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν. Με τα αριστερά κόμματα να κατηγορούν τον Μακρόν ότι «έκλεψε τις ψήφους των αριστερών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This