Ο Ύπατος Αρμοστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε καλεί την Δύση να βάλει όρια στο Ισραήλ μετά τις κτηνωδίες στη Γάζα

Must Read

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα αποτελεί προτεραιότητα και ζήτησε από τις χώρες να αναλάβουν δράση για αυτό που αποκάλεσε «κατάφωρη περιφρόνηση» του Ισραήλ για το διεθνές δίκαιο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σχεδόν 41.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους, από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή του με αφορμή τις   διασυνοριακές επιθέσεις μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, στις οποίες σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και άλλοι 250 πιάστηκαν όμηροι.

«Ο τερματισμός αυτού του πολέμου και η αποτροπή μιας πλήρους περιφερειακής σύγκρουσης αποτελεί απόλυτη και επείγουσα προτεραιότητα», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τερκ σε ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. «Τα κράτη δεν πρέπει – δεν μπορούν – να αποδεχθούν την κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των δεσμευτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (των Ηνωμένων Εθνών) και των εντολών του Διεθνούς Δικαστηρίου, ούτε σε αυτή ούτε σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση».

Επικαλέστηκε μια γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε από το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ τον Ιούλιο, η οποία χαρακτήρισε την κατοχή του Ισραήλ παράνομη και δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί «συνολικά». Το Ισραήλ απέρριψε τη γνωμοδότηση και την αποκάλεσε μονόπλευρη.

Την ώρα που τα κράτη της Δύσης απειλούν να τινάξουν την παγκόσμια ειρήνη στον αέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, αποκλείοντας πλήρως την Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα και εξοπλίζοντας τους Ουκρανούς με όλο και περισσότερα όπλα στο όνομα της ειρήνης και της ελευθερίας, το Ισραήλ διαπράττει ανενόχλητο αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστίνιων και συνεχίζει την παράνομη κατοχή των εδαφών τους με εκατοντάδες αθώες ψυχές να πεθαίνουν καθημερινά. Σε αυτή τη περίπτωση η Δύση έχει επιλέξει την πλήρη υποκρισία, αγνοώντας τον ανθρώπινο πόνο και την αδικία όπου την βολεύει και επιλέγοντας να κερδοσκοπεί ακόμα και όταν το αντίτιμο είναι ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This