Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλακή Πακιστανός ιμάμης που ήθελε το «κεφάλι» του Βίλντερς

Και οι δυο βρίσκονται στο Πακιστάν και είναι απίθανο να παραδοθούν καθώς το Πακιστάν δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ολλανδία

Must Read

Ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε δύο Πακιστανούς, ένα θρησκευτικό και έναν πολιτικό ηγέτη, ερήμην τους τη Δευτέρα για εκκλήσεις προς τους οπαδούς τους να δολοφονήσουν τον βουλευτή Geert Wilders, ηγέτη του Κόμματος για την Ελευθερία που κέρδισε τις περσινές γενικές εκλογές στην Ολλανδία.

Ο Wilders ζει υπό το καθεστώς ασφάλειας, με σωματοφύλακες, για σχεδόν 20 χρόνια λόγω των χιλιάδων απειλών για τη ζωή του μετά την κριτική του στο Ισλάμ.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βρέθηκε στο δικαστήριο για να ακούσει τις ετυμηγορίες. Πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Πακιστάν και είναι απίθανο να παραδοθούν καθώς το Πακιστάν δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ολλανδία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα αιτήματα που έστειλαν στις πακιστανικές αρχές για να ζητήσουν νομική βοήθεια για να επιδοθούν κλήσεις στους δύο άνδρες δεν εκτελέστηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε τον Muhammad Ashraf Asif Jalali ένοχο για απόπειρα πρόκλησης φόνου και υποκίνηση της δολοφονίας του Wilders με τρομοκρατική πρόθεση και για απειλές. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια, σύμφωνα με αίτημα ποινής που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τους εισαγγελείς.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Jalali είναι θρησκευτικός ηγέτης του οποίου η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Είπε ότι τα σχόλιά του προς τους οπαδούς του «παραβίασαν πολύ σοβαρά την ιδιωτική ζωή του Wilders» και πρόσθεσε ότι τέτοιες απειλές «μπορούν επίσης να βλάψουν την ελευθερία της έκφρασης γενικά, ενώ μια δημοκρατική κοινωνία επωφελείται από τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων χωρίς φυσικό κίνδυνο».

Στη δεύτερη περίπτωση, το δικαστήριο καταδίκασε τον Saad Rizvi, ο οποίος ηγείται του ριζοσπαστικού ισλαμιστή Tehreek-e-Labaik Pakistan, ή TLP, για υποκίνηση σε δολοφονία και απειλή του Wilders. Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια, δύο χρόνια λιγότερα από όσα είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς. Πήρε χαμηλότερη ποινή εν μέρει επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι τα σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ισοδυναμούσαν με τρομοκρατικό έγκλημα.

Από την πλευρά του ο Wilders σχολίασε την δικαστική απόφαση αναφέροντας: «Αυτοί οι δύο εγκληματίες πρέπει να συλληφθούν τώρα και να φυλακιστούν. Σύντομα θα πρέπει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το να φτιάχνεις ή να εκθέσεις γελοιογραφίες του Μωάμεθ δεν είναι βλασφημία αλλά ελευθερία του λόγου!».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This