Στη χώρα με τον μικρότερο ρυθμό αναπαραγωγής οι πωλήσεις καροτσιών για σκύλους ξεπέρασαν τα παιδικά καρότσια

Must Read

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να καταλήξει να τον αντικαταστήσει, αν συνεχίσουμε έτσι. Είναι φυσικό, δεδομένου ότι ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον μοναδικά εχθρικό για τον εαυτό του. Καθώς οδεύουμε προς το δεύτερο μισό του 2024, το κόστος στέγασης και διατροφής παραμένει δυσβάσταχτο για πολλούς που αντιμετωπίζουν μέρες θολωμένες από πολλές ώρες εργασίας και χαμηλές αμοιβές. Η παραπάνω συνθήκη συνυφασμένη με τις αλλαγές στις κοινωνικές δομές έχει δημιουργήσει μία τεράστια κρίση υπογεννητικότητας σε πολλές χώρες.

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μείωση του πληθυσμού- όπως προβλέπει το περιοδικό υγείας The Lancet, το 97% εξ αυτών θα έχουν τελικά πολύ χαμηλά ποσοστά αναπαραγωγής. Οι ανησυχίες αυτές είναι ιδιαίτερα έντονες στη Νότια Κορέα, όπου το ποσοστό αναπαραγωγής μειώθηκε στο χαμηλότερο στον κόσμο, στο 0,72 από το 2023. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το 2,1 που απαιτείται για τη διατήρηση ενός σταθερού πληθυσμού.

Και ενώ τα μωρά μπορεί να είναι λιγοστά, τα σκυλιά αφθονούν. Τα νοικοκυριά με κατοικίδια ζώα αυξήθηκαν από 3,5 εκατομμύρια σε 6 εκατομμύρια από το 2012 έως το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Κορέας, όπως ανέφεραν για πρώτη φορά οι Korea Times. Το 2023, οι πωλήσεις καροτσιών για σκύλους ξεπέρασαν τις πωλήσεις παιδικών καροτσιών, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη στοιχεία από την κορεατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Gmarket. Φαίνεται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2024. Υπάρχει μια ανατροπή των πραγμάτων από τη στιγμή που ο ιστότοπος διεξήγαγε τη μελέτη το 2021, όταν τα καροτσάκια για μωρά βρίσκονταν στο 67% και τα καροτσάκια για κουτάβια στο 33%, σύμφωνα με τους Korea Times.

Δεδομένων των μακροπρόθεσμων οικονομικών συνεπειών της γήρανσης και της συρρίκνωσης του πληθυσμού, ο επίσης άτεκνος και σκυλοτρόφος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol κήρυξε το φαινόμενο ως «δημογραφική εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει μία τεράστια δημογραφική κρίση και κινδυνεύει με δημογραφική κατάρρευση.

Πολλά από τα αίτια που ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στη Κορέα εμφανίζονται και στην Ελλάδα που επίσης σημειώνει αρνητικά ρεκόρ γεννήσεων. Η στεγαστική κρίση παράλληλα με την υπερεργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ανύπαρκτες κρατικές παροχές και την ευρύτερη κοινωνική κρίση αποτρέπουν τους νέους από το να κάνουν παιδιά και σύντομα μπορεί και στην Ελλάδα ο αριθμός των καροτσιών για σκύλους να ξεπεράσει τα παιδικά καρότσια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This