Το Ιράν διαψεύδει τα περί μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία: «Απεχθής προπαγάνδα» της Δύσης

«Για να κρύψουν τη μεγάλη, παράνομη, ένοπλη υποστήριξή τους στη γενοκτονία της Γάζας»

Must Read

«Απεχθή προπαγάνδα» χαρακτήρισε το Ιράν τα σημερινά δημοσιεύματα περί αποστολής ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι δυτικές χώρες επιχειρούν να στρέψουν αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης, ώστε να αποκρύψουν τη στρατιωτική στήριξη που επιμένουν να παρέχουν στο Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών έγινε λίγες ώρες μετά το «ντόμινο» κυρώσεων που προανήγγειλαν οι ΗΠΑ και ευρωπαίοι σύμμαχοί τους σε βάρος της Τεχεράνης, για τη μεταφορά των πυραύλων στην Ρωσία. «Η δημοσίευση αυτών των ψευδών και παραπλανητικών αναφορών περί μεταφοράς ιρανικών όπλων σε ορισμένες χώρες, είναι απλώς απεχθής προπαγάνδα, για να κρύψουν τη μεγάλη, παράνομη, ένοπλη υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων Δυτικών χωρών στη γενοκτονία της Γάζας», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νασέρ Καναανί, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Ορισμένες δυτικές χώρες αυτοπροβάλλονται ως προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στηρίζουν την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, αλλά στέλνουν κάθε είδος όπλου, για να στηρίξουν τα εγκλήματα πολέμου του σιωνιστικού καθεστώτος», δηλαδή του Ισραήλ, πρόσθεσε ο Καναανί στην ανάρτησή του, αποφεύγοντας, πάντως, να κάνει κάποια αναφορά στις νέες κυρώσεις κατά της χώρας του.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, υποστηριξε σήμερα Τρίτη ότι η Ρωσία παρέλαβε από το Ιράν βαλλιστικούς πυραύλους και πιθανότατα θα τούς χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ορμώμενοι από τη συγκεκριμένη πληροφορία, οι ΗΠΑ, αλλά και οι Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία μέσω κοινής ανακοίνωσης, ανέφεραν ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This