Οι χώρες στις οποίες ο Τραμπ έβγαλε τα περισσότερα χρήματα όσο ήταν Πρόεδρος

Must Read

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2017, αρνήθηκε να εκποιήσει τις επιχειρήσεις του, ακόμη και τις ξένες, φέρνοντας μαζί του στον Λευκό Οίκο οικονομικές εμπλοκές με χώρες του εξωτερικού.

Το Forbes ανέλυσε χιλιάδες σελίδες φορολογικών δηλώσεων, οικονομικών γνωστοποιήσεων, κανονιστικών αρχείων και εγγράφων του Οργανισμού Τραμπ για να προσδιορίσει πόσα κέρδισε -και έχασε- ο πρόεδρος Τραμπ μέσω της διεθνούς αυτοκρατορίας του. Οι καλύτερες συμφωνίες του ήταν οι συμφωνίες αδειοδότησης εμπορικών σημάτων και διαχείρισης ακινήτων, οι οποίες του επέτρεπαν να συγκεντρώνει πληρωμές από ξένους επιχειρηματικούς εταίρους χωρίς να αναλαμβάνει μεγάλο δικό του ρίσκο. Αυτή η δυναμική πέτυχε, για παράδειγμα, στις Φιλιππίνες και την Ινδία, όπου ο Τραμπ έβγαλε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια.

Πολύ λιγότερο επιτυχημένες, ωστόσο, ήταν οι ιδιοκτησίες του, όπως τα θέρετρα γκολφ στη Σκωτία και την Ιρλανδία. Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πριν αναλάβει το αξίωμα, αλλά εξακολουθούσαν να μην αποφέρουν κέρδη όταν έγινε πρόεδρος. Κρατώντας τα, ο Τραμπ τους έδωσε χρόνο να μετατραπούν σε κερδοφόρα.

Ακολουθεί η κατάταξη των χωρών του εξωτερικού όπου ο Τραμπ έβγαλε τα περισσότερα χρήματα όσο ήταν Πρόεδρος:

  1. Φιλιππίνες: ΗΠΑ: 4,3 εκατομμύρια δολάρια
  2. Ινδία: 3,6 εκατομμύρια δολάρια
  3. Δομινικανή Δημοκρατία: 3,2 εκατομμύρια δολάρια
  4. Καναδάς: 3,1 εκατομμύρια δολάρια
  5. Τουρκία: 1,7 εκατ. δολάρια
  6. Ουρουγουάη: 1,3 εκατομμύρια δολάρια
  7. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Εμιράτα: 1,2 εκατομμύρια δολάρια
  8. Ινδονησία: 600.000 δολάρια
  9. Άγιος Μαρτίνος: -$2,1 εκατομμύρια δολάρια
  10. Ιρλανδία: -2,6 εκατομμύρια δολάρια
  11. Παναμάς: -3,5 εκατομμύρια δολάρια
  12. Σκωτία: -11 εκατομμύρια δολάρια

Σε πολλές από τις χώρες που ο Τραμπ είχε επιχειρηματική δραστηριότητα δεν παρατηρείται κάποια σημαντική άνοδος των εσόδων του ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά εμφανίζονται μειωμένα. Επιπλέον σε χώρες όπως η Σκωτία εμφανίζει σημαντικές απώλειες. Συνολικά από το 2017 μέχρι το 2020 Ο Τραμπ εμφανίζει μικρές ζημίες ύψους 200.000 δολαρίων στις δραστηριότητες του στο εξωτερικό, γεγονός που καταδεικνύει πως η Προεδρία μάλλον τον εμπόδισε από το να βγάλει χρήματα αντί να τον βοηθήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This