Λάρνακα: Τρόμος σε γηροκομείο με ασυνόδευτους ανήλικους από τη Συρία – Κλέβουν, κάνουν ναρκωτικά, προκαλούν φασαρίες

Έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων

Must Read

Κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους ζουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της γειτονιάς που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» τον περασμένο Ιούνιο 20 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες από την Συρία εγκαταστάθηκαν στη Στέγη Ηλικιωμένων Λάρνακας Άγιος Γεώργιος καθώς το ξενοδοχείο που λειτουργούσε ως δομή και μέρος φιλοξενίας των ανήλικων πυρπολήθηκε!

Τους τελευταίους μήνες, έχει διαπραχθεί σωρεία κλοπών και διαρρήξεων από σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή, ενώ οι μετανάστες φέρονται να προκαλούν επεισόδια και να κάνουν χρήση ναρκωτικών

«Επικρατεί τρόμος στη γειτονιά. Οι πλείστοι στην περιοχή είναι ηλικιωμένοι και φοβούνται πλέον να βγουν από τα σπίτια τους», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε, η οικογένειά του έπεσε θύμα δύο κλοπών και μίας απόπειρας το τελευταίο διάστημα. «Εσπάσαν το παράθυρο του σπιτιού μας και έκλεψαν κάποια κουπόνια και άλλα αντικείμενα. Πριν από λίγο καιρό αρπάξαν τη τσάντα από το αυτοκίνητο μου και πριν λίγες μέρες ένας προσπάθησε να μπει σπίτι και τον είδε η γιαγιά μου. Πίσω από το γηροκομείο σπάζουν συνέχεια πράγματα και κλέβουν αλουμίνια, έκλεψαν μοτόρες και αυτοκίνητα. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, εμείς αυτό που ζητούμε είναι να φύγουν όλοι, επειδή δεν γίνεται να ζουν κάτω από την ίδια στέγη με ηλικιωμένους».

Η κ. Βαλεντίνα Γεωργίου, κάτοικος της περιοχής τόνισε πως «φαίνεται η ανεπάρκεια του κυπριακού κράτους ως προς τη μεταναστευτική του πολιτική».

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας βρέθηκαν στην περιοχή ο δήμαρχος Λάρνακας, και οι βουλευτές Ανδρέας Πασιουρτίδης και Σωτήρης Ιωάννου οι οποίοι μίλησαν με τους κατοίκους. Οι τελευταίοι ζήτησαν να απομακρυνθούν οι ανήλικοι.

«Υπάρχει αίσθημα μεγάλου φόβου στην περιοχή. Έχουμε καταγγελίες για κλοπές, καυγάδες μεταξύ των ανήλικων και οχληρία» δήλωσε ο δήμαρχος Λάρνακας, προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο να συνυπάρχουν σ’ ένα ενιαίο χώρο ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας μαζί με ανήλικους. Πρέπει οι δομές μέσα στις πόλεις να είναι πιο μικρές και να υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης. Δεν γίνεται να υπάρχουν 18 άτομα ανήλικα σε μια δομή και να μην υπάρχει εκπαίδευση. Πρέπει, επίσης, να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα άτομα που αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά».

Τη μετακίνηση των ανηλίκων έχει ζητήσει μέσω επιστολής προς την υφυπουργό Πρόνοιας και τον Αρχηγό Αστυνομίας και ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης. «Πρέπει να εξεταστούν και οι ηλικίες των μεταναστών, επειδή υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιοι δεν είναι ανήλικοι».

Τις κλοπές και τις διαρρήξεις επιβεβαιώνει και η Αστυνομία Λάρνακας. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή γίνονται συνεχώς συλλήψεις ανηλίκων από τη συγκεκριμένη δομή, ωστόσο, λόγω της ηλικίας τους αλλά και της φύσης των αδικημάτων που διαπράττουν, αφήνονται ελεύθεροι!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Ευτύχιο Χατζηχριστοδούλου, η μετακίνηση των ανήλικων είναι προσωρινή και λύση ανάγκης μετά τα επεισόδια στο ξενοδοχείο όπου διέμενα.

«Έχει ήδη μετακινηθεί ένας αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Στέγη και εργαζόμαστε καθημερινά ώστε σταδιακά να μεταφερθούν κι άλλοι σε άλλα προγράμματα. Η προσπάθειά μας είναι να μετακινηθούν όλοι σταδιακά», είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This