Οι Ελβετοί «τελειώνουν» τη μουσουλμάνα πολιτικό που γάζωσε «εικόνα» της Παναγίας

Το «κύκνειο άσμα» της πολιτικής καριέρας της 32χρονης Σανίγια Αμέτι

Must Read

Σοκ και οργή προκάλεσε στην Ελβετία η Σανίγια Αμέτι, η μουσουλμάνα αντιπρόεδρος των Φιλελεύθερων Πρασίνων της Ζυρίχης και δημοτική σύμβουλος, όταν προ ημερών «ανέβασε» ένα προκλητικό και προσβλητικό story στο Instagram.

Ήταν μια φωτογραφία της ίδιας να πυροβολεί με αθλητικό πιστόλι και να γαζώνει με δεκάδες σφαίρες, ένα αντίγραφο μιας απεικόνισης της Παναγίας που κρατά το Θείο Βρέφος και φαίνεται επίσης ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Ήταν για την ακρίβεια, μια αφίσα- διαφήμιση για τον οίκο δημοπρασιών Koller, που έδειχνε λεπτομέρειες του έργου «Madonna with Child and the Archangel Michael» του Ιταλού ζωγράφου Tommaso del Mazza του 14ου αιώνα.

Η 32χρονη πολιτικός –γεννημένη στη Βοσνία- με την πράξη της να πυροβολήσει ένα χριστιανικό σύμβολο συγκλόνισε την Ελβετία και όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας RTS, «προκάλεσε εθνικό, πολιτικό σκάνδαλο».

Οι διαδικασίες που κινήθηκαν για την καθαίρεσή της ήταν άμεσες από τους Φιλελεύθερους Πράσινους, αλλά για την οριστική απόφαση χρειάζεται χρόνος, καθώς είναι δύσκολη η επαφή με την μουσουλμάνα πολιτικό.

«Αυτή η διαδικασία θα διεξαχθεί εσωτερικά και θα πάρει το χρόνο της», ανακοίνωσε το κόμμα την Τετάρτη, το οποίο τόνισε ότι η Αμέτι παραιτήθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου.

Στην ανακοίνωσή του, το τμήμα της Ζυρίχης των Πράσινων Φιλελευθέρων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι Πράσινοι Φιλελεύθεροι του Καντονίου της Ζυρίχης έλαβαν επιστολή από το Πράσινο Φιλελεύθερο Κόμμα της Ελβετίας σχετικά με την αποπομπή της Sanija Ameti από το κόμμα. Αυτό έγινε αποδεκτό από τους Πράσινους Φιλελεύθερους του Καντονίου της Ζυρίχης και επί του παρόντος βρίσκεται υπό επεξεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς … Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Sanija Ameti στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε τη φήμη των Πράσινων Φιλελευθέρων.

Η ανάρτηση της Sanija Ameti στο Instagram ήταν ένα μεγάλο λάθος από το οποίο οι Πράσινοι Φιλελεύθεροι έχουν αποστασιοποιηθεί επίσημα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη σωματική και λεκτική βία. Δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε μορφή μίσους και βίας στην Ελβετία. Οι Πράσινοι Φιλελεύθεροι δεσμεύονται για αξιοπρεπή και σεβαστή αλληλεπίδραση».

Η Σανίγια Αμέτι  προκάλεσε αντιδράσεις και οργή στους χριστιανικούς κύκλους της χώρας.

Πηγές της Καθολικής Εκκλησίας μάλιστα την κατηγόρησαν για προσβολή θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναγκάζοντας την 32χρονη να απολογηθεί με δημόσια γραπτή δήλωση.

Μια απολογία ωστόσο, που περισσότερο ως χλεύη και ως προβολή μπορεί να θεωρηθεί, μιας και οι δικαιολογίες που προέβαλε η Αμέτι ήταν ανεκδιήγητες.

«Ζητώ συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις πράξεις μου. Διέγραψα το Instagram Story μόλις αντιλήφθηκα το θρησκευτικό περιεχόμενο», ανέφερε αρχικά, ενώ εξοργιστική ήταν η «αιτιολόγηση» των όσων έκανε. Υποστήριξε ότι «γάζωσε» την εικόνα (εξασκήθηκε στη σκοποβολή ανέφερε) επειδή ήταν… ιδανική λόγω του μεγέθους και των χρωμάτων της!

Έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εξασκούσε βολές από περίπου 10 μέτρα και βρήκε την αφίσα ως «αρκετά μεγάλη» για έναν κατάλληλο στόχο.

Η Εθνική Σύμβουλος των Πρασίνων Σελίν Βέμπερ είπε στην ελβετική τηλεόραση ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί η μουσουλμάνα πολιτικός, «αλλά τώρα ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές. Το μίσος, η βία και η βλασφημία δεν έχουν θέση στο φιλελεύθερο κόμμα των Πρασίνων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν οι Ελβετοί, η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της Σανίγια Αμέτι, ήταν πιθανότατα και το «κύκνειο άσμα» της πολιτικής της καριέρας.

Μάλιστα, η Farner Group, μια εταιρεία συμβούλων όπου εργαζόταν, ανέφερε μέσω e-mail ότι τη Δευτέρα αποφάσισε να «τερματίσει τη σχέση εργασίας» με την Αμέτι.

Συνεργάτες, σύμμαχοι και ο εργοδότης της 32χρονης, αποστασιοποιήθηκαν από τις ενέργειές της, ιδιαίτερα ενόψει των δημοψηφισμάτων της 22ης Σεπτεμβρίου για εθνικά και τοπικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας για την καλύτερη προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελβετία, την οποία υποστηρίζει το Πράσινο-Φιλελεύθερο Κόμμα στη Ζυρίχη.

Το Kath.ch, μιντιακός ιστότοπος για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ελβετία, ανέφερε ότι οι Ελβετοί επίσκοποι καταδίκασαν το περιστατικό.

«Αυτό βλάπτει τις θρησκευτικές ευαισθησίες πολλών Καθολικών – συμπεριλαμβανομένης της δικής τους [των επισκόπων]», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η  Αμέτι είχε πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.

Μετέδωσε ακόμα ότι η 32χρονη επικοινώνησε με το kath.ch μέσω e-mail στο οποίο έγραφε ότι αυτή και η οικογένειά της «τέθηκαν υπό την προστασία της αστυνομίας λόγω απειλών».

Η Operation Libero, μια ομάδα υπεράσπισης που συνίδρυσε η Αμέτι και προωθεί την ελεύθερη δημοκρατία, είπε ότι ζήτησε συγχώρεση και αναγνώρισε ότι οι πράξεις της ήταν «απολύτως ανόητες».

Η νεολαία του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος κατέθεσε μήνυση κατά της Αμέτι, επικαλούμενη παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας.

Ο Nicolas Rimoldi, ιδρυτής του κινήματος Mass-Voll, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Αμέτι ήταν βαθιά προσβλητικές για τη χριστιανική πίστη.

*φωτογραφία από screenshot

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Φυσικά και είναι αποκρουστικό και βλάσφημο αυτό που κάνει η κοσοβάρα τζιχάντω, αλλά είναι εντούτοις πταίσμα μπροστά στην απείρως πιο βέβηλη και ελεεινή τελετή έναρξης (αλλά και λήξης) των Ολυμπιακών των “πολιτισμένων” Γάλλων του -υποτιθέμενου- διαφωτισμού και του διεστραμμένου Μακρόν. “Το γαρ μυστήριον ήδη ενεργείται της ανομίας”, όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This