Τρομακτικό βίντεο αποκαλύπτει τι είδε Αμερικανός αστροναύτης στο Διάστημα την 11η Σεπτεμβρίου!

Μία ιστορία ενός αστροναύτη χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσο επηρέασαν τα γεγονότα εκείνης της θλιβερής ημέρας

Must Read

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μία μαύρη μέρα που έμεινε χαραγμένη στην μνήμη, ένας Αμερικανός είδε την φρίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων και τις συνέπειες, από ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα!

Ο αστροναύτης, Frank Culbertson, ο μοναδικός Αμερικανός που βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εκείνη την μοιραία ημέρα, είχε μία πλήρη και ζοφερή εικόνα των συνεπειών ενός από τα πλέον καταστροφικά και συνάμα ανατριχιαστικά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία. Ήδη, 23 χρόνια συμπληρώθηκαν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και οι μνήμες της τραγωδίας στις ΗΠΑ προκαλούν πάντα έντονα συναισθήματα. Ενώ οι περισσότεροι παρακολουθούσαν τις ειδήσεις, ο Culbertson παρακολουθούσε από ψηλά, από την χαμηλή γήινη τροχιά του ISS, όπου είχε ευδιάκριτη εικόνα της Γης!

Σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Astronauts: Houston We Have a Problem», που κυκλοφόρησε το 2014, ο Culbertson μοιράστηκε την εμπειρία του. Ανασύροντας ως σκέψη τι είδε εκείνη την ημέρα, είπε: «Ο καιρός ήταν απόλυτα καθαρός εκείνη την ημέρα. Μπορούσα εύκολα να δω τη Νέα Υόρκη – μια μεγάλη μαύρη στήλη καπνού που έβγαινε από την πόλη, και καθώς ζούμαρα με τη βιντεοκάμερα, μπορούσα να δω αυτή τη μεγάλη γκρίζα κηλίδα να τυλίγει το νότιο Μανχάταν». Αυτή η «γκρίζα κηλίδα», όπως την περιέγραψε ο Culbertson, ήταν ο δεύτερος από τους δίδυμους πύργους που κατέρρεε, μία σκληρή εικόνα καταστροφής που ξεδιπλωνόταν στα μάτια του.

Σε βίντεο που μοιράστηκε στο κανάλι της NASA στο YouTube, ο Culbertson μίλησε επίσης για το ότι είδε «ένα μεγάλο σύννεφο συντριμμιών να καλύπτει το Μανχάταν», αποτυπώνοντας την κλίμακα της καταστροφής από την θέση του στο διάστημα. Οι πληροφορίες για τις επιθέσεις έφτασαν σε αυτόν από την τροχιά και καθώς τα νέα για το τι συνέβαινε στο έδαφος έγιναν σαφή, ο ίδιος αναλογίστηκε την σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας: «Τότε ήταν που έγινε πραγματικά οδυνηρό, γιατί ήταν σαν να βλέπεις μια πληγή στην πλευρά της χώρας σου».

Ενώ ο Culbertson παρακολουθούσε τα τραγικά γεγονότα από τον ISS, ο τότε πρόεδρος George W. Bush βρισκόταν σε μια τάξη γεμάτη παιδιά στο δημοτικό σχολείο Emma E. Booker στη Sarasota της Φλόριντα. Η στιγμή που ενημερώθηκε για την επίθεση καταγράφηκε επίσης από την κάμερα. Αρχικά, ο πρόεδρος Bush είχε πληροφορηθεί ότι ένα αεροπλάνο είχε χτυπήσει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου πριν φτάσει στο σχολείο εκείνο το πρωί, κάτι που υπέθεσε ότι οφειλόταν σε λάθος του πιλότου. Ωστόσο, ενώ καθόταν μπροστά σε μια ομάδα νεαρών μαθητών, έμαθε την πλήρη έκταση της καταστροφής.

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου επηρέασαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και οι αναμνήσεις ατόμων όπως ο Frank Culbertson παρέχουν μια μοναδική οπτική για εκείνη την ημέρα.

Δείτε επίσης:

11η Σεπτεμβρίου: Με καρκίνο και άλλες ασθένειες νοσούν 45.000 διασώστες και πολίτες

Καζακστάν: Διαστημόπλοιο μεταφέρει Ρώσους κοσμοναύτες και Αμερικανό αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This