Πανικόβλητος ο Ερντογάν για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου

Οι νευρικές δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικού της Τουρκίας

Must Read

Η Τουρκία δήλωσε ότι καταδίκασε την υπογραφή αυτή την εβδομάδα ενός οδικού χάρτη για την ενίσχυση της αμφίδρομης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κίνηση αυτή έγινε εν μέσω των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις για την επανένωση του νησιού και να σταματήσει η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού από τους Τούρκους. Τα βήματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του Ιουνίου για την έναρξη στρατηγικού διαλόγου με την Κύπρο, είναι επιζήμια για την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής πλευράς του νησιού, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Αυτά τα βήματα … υπονομεύουν την ουδέτερη θέση των ΗΠΑ απέναντι στο νησί της Κύπρου και δυσχεραίνουν την επίτευξη μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος υπέγραψαν τον οδικό χάρτη συνεργασίας στη Λευκωσία. Σε κοινή δήλωσή τους, τα υπουργεία Άμυνας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των διεθνών προβλημάτων ασφαλείας μέσω του οδικού χάρτη.

Το αιματοβαμμένο ψευδοκράτος των Τούρκων δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την διεθνή αναγνώριση παρά τις προσπάθειες του Ερντογάν και η μερική αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ, ακόμα και αν δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες των Αμερικανών για την Κυπριακή τραγωδία, φαίνεται πως έπιασε τον Ερντογάν απροετοίμαστο και τον έβαλε σε πανικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν το 1990 ο Σαντάμ Χουσεΐν κατέλαβε το Κουβέιτ, ο ΟΗΕ έβγαλε καταδικαστική απόφαση και τον διέταξε να αποσυρθεί. Δεν υπάκουσε και ο ΟΗΕ ανέθεσε σε πολυεθνική δύναμη, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να τον πετάξει έξω, όπερ και εγένετο. Το 38% τής Κύπρου τελεί υπό κατοχή από το 1974. Έχουν εκδοθεί πλείστες όσες καταδικαστικές αποφάσεις από τον καφενέ τού ΟΗΕ, που οι Τούρκοι τις έχουν αγνοήσει. Γιατί δεν έγινε ό,τι και με το Κουβέιτ, παρά τώρα γυρεύουν λύση;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This