Στάρμερ: Ο Πούτιν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο όποτε θέλει

Τα σχόλια του Στάρμερ έρχονται μία ημέρα αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την απόφαση να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει εν μέρει πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής για να πλήξει στόχους βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Must Read

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία και μπορεί να τον τερματίσει ανά πάσα στιγμή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε αεροπλάνο καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Στάρμερ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Η Ρωσία ξεκίνησε αυτή τη σύγκρουση. Η Ρωσία εισέβαλε παράνομα στην Ουκρανία. Η Ρωσία μπορεί να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση αμέσως», δήλωσε. Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε «εκπαίδευση και ικανότητα» για να βοηθήσει την Ουκρανία να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα και δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Μπάιντεν επειδή «προφανώς πρέπει να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τη φύση αυτής της ικανότητας».

Τα σχόλια αυτά έρχονται μία ημέρα αφότου η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν πίσω από κλειστές πόρτες την απόφαση να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει εν μέρει πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής για να πλήξει στόχους βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας. Την Πέμπτη, όμως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι αν επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που παρέχει η Δύση για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας, αυτό θα σήμαινε την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

Είναι κάπως παράδοξο ο Στάρμερ να μιλάει για ειρήνη την ώρα που επιλέγει τον εξοπλισμό των Ουκρανών με πυράυλους που θα πλήξουν ρωσικά σπίτια και σχολεία και θα προκαλέσουν τους θανάτους περισσότερων αμάχων, τέτοιες δηλώσεις μόνο βαθαίνουν την ρήξη Ρωσίας-Δύσης και κάνουν την ειρήνη ανέφικτη.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This