Εβραίος δισεκατομμυριούχος έκανε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο στην ιστορία της ανθρωπότητας

«Επιστρέφοντας στο σπίτι, έχουμε όλοι πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά από εδώ, σίγουρα μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο», λέει ο Jared Isaacman αφού βγήκε από την κάψουλα για να δοκιμάσει τη νέα διαστημική στολή της SpaceX.

Must Read

Ένας Εβραίος δισεκατομμυριούχος βγήκε από μια κάψουλα της SpaceX εκατοντάδες μίλια πάνω από τη Γη και πραγματοποίησε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο την Πέμπτη, ένα εγχείρημα υψηλού κινδύνου που κάποτε προοριζόταν για επαγγελματίες αστροναύτες.

Ο επιχειρηματίας στον κλάδο της τεχνολογίας Jared Isaacman συνεργάστηκε με την SpaceX για να δοκιμάσει τις ολοκαίνουργιες διαστημικές στολές της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πτήσης που είχε ναυλώσει. Το παράτολμο κατόρθωμα είδε επίσης τη μηχανικό της SpaceX Sarah Gillis να βγαίνει έξω μόλις ο Isaacman επέστρεψε με ασφάλεια στο εσωτερικό. Αυτός ο διαστημικός περίπατος ήταν απλός και γρήγορος – η καταπακτή ήταν ανοιχτή μόλις μισή ώρα – σε σύγκριση με τις χρονοβόρες υποθέσεις που διεξήγαγε η NASA. Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πρέπει συχνά να μετακινούνται σε όλο το εκτεταμένο συγκρότημα για επισκευές, ταξιδεύοντας πάντα σε ζευγάρια και κουβαλώντας εξοπλισμό. Οι διαστημικοί περίπατοι στον σταθμό μπορεί να διαρκέσουν επτά έως οκτώ ώρες- αυτός ο περίπατος διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες.

Ο εμπορικός διαστημικός περίπατος ήταν το επίκεντρο της πενθήμερης πτήσης που χρηματοδοτήθηκε από τον Isaacman και την εταιρεία του Έλον Μασκ και το αποκορύφωμα μιας πολυετούς διαδικασίας με στόχο τον εποικισμό του Άρη και άλλων πλανητών. Όλο και περισσότεροι πλούσιοι επιβάτες δίνουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν σε ιδιωτικούς πυραύλους για να ζήσουν μερικά λεπτά έλλειψης βαρύτητας. Άλλοι έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για να παραμείνουν στο διάστημα για ημέρες ή και εβδομάδες. Ειδικοί του διαστήματος και αναλυτές κινδύνων λένε ότι είναι αναπόφευκτο κάποιοι να αναζητήσουν τη συγκίνηση του διαστημικού περιπάτου, που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη των διαστημικών πτήσεων μετά την εκτόξευση και την επανείσοδο αλλά και το πιο συγκλονιστικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This