Ο Ίλον Μασκ αποκάλεσε φασίστες την αυστραλιανή κυβέρνηση

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης του «X» με την απόφαση της Καμπέρας να ρίχνει πρόστιμα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για «επικίνδυνα» δημοσιεύματα

Must Read

Κόντρα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας άνοιξε ο Ίλον Μασκ, καθώς δεν δίστασε να τούς αποκαλέσει φασίστες δημόσια, μέσω χθεσινοβραδινής ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα του, «X».

Αιτία, η απόφασή τους να καταθέσουν ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα τούς επιτρέπει να προχωρούν σε κυρώσεις ενάντια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακές πλατφόρμες, σε περίπτωση που κρίνουν πως δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις (fake news), οι οποίες προκαλούν σημαντικές ζημιές στην κοινωνία. Όπως αναφέρει η Καμπέρα, το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων από την παραπληροφόρηση για σημαντικά θέματα ασφάλειας, υγείας και ευημερίας των Αυστραλών. καθώς και για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και μεγιστάνας της τεχνολογίας, ωστόσο, αντιτίθεται σφόδρα στην πρόθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης να κατοχυρώσει νομοθετικά την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στην Εθνική Αρχή Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης της χώρας, ώστε να μπορεί να επιβάλει έναν κώδικα διαδικτυακής συμπεριφοράς, παρότι δεν θα μπορεί να αφαιρέσει μεμονωμένο περιεχόμενο.

Η οργισμένη αντίδραση του Ίλον Μασκ προκάλεσε την «απορία» του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών της Αυστραλίας, Στίβεν Τζόουνς, ο οποίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «τρελό» το σχόλιο του Μασκ, τονίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στην άσκηση της κυριαρχίας της χώρας του, ώστε να διατηρεί τους πολίτες ασφαλείς από εγκληματίες και απατεώνες.

«Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ίλον Μασκ ή οποιοσδήποτε άλλος, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, πιστεύει ότι είναι σωστό να υπάρχουν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύουν περιεχόμενο παραπληροφόρησης, ψευδείς ειδήσεις, παιδική πορνογραφία ή σκηνές δολοφονίας σε ζωντανή μετάδοση», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τζόουνς σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ABC.

Κατόπιν αναρωτήθηκε «αυτό είναι ελευθερία της έκφρασης;», αναφερόμενος στην αντίδραση του Μασκ, όταν η Επίτροπος Ηλεκτρονικής Ασφάλειας της Αυστράλιας, Ίνμαν Γκραντ, διέταξε τον περασμένο Απρίλιο τα κοινωνικά δίκτυα να αφαιρέσουν τα βίντεο επίθεσης με μαχαίρι σε επίσκοπο σε μια εκκλησία του Σίδνεϊ, την οποία οι αυστραλιανές αρχές χαρακτήρισαν ως τρομοκρατική ενέργεια. Ο επικεφαλής του «Χ» θεώρησε ότι η συγκεκριμένη διαταγή ήταν επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και προχώρησε στο μπλοκάρισμα του βίντεο μόνο στην Αυστραλία. Κατά συνέπεια, η επίτροπος προσέφυγε στα δικαστήρια για να αφαιρεθεί το υλικό παγκοσμίως, αν και δύο μήνες αργότερα απέσυρε τη μήνυση, ισχυριζόμενη ότι ήθελε να επικεντρωθεί σε άλλες εκκρεμείς δίκες.

Σημειώνεται πως η νομοθετική πρωτοβουλία που έκανε έξαλλο τον Ίλον Μασκ αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή υποβληθεί στην αυστραλιανή Βουλή, για την επιβολή ορίων ηλικίας για πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και κατά της διαδικτυακής απάτης και της αποκάλυψης προσωπικών πληροφοριών ενός ατόμου στο Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This