Και η Ολλανδία λαμβάνει μέτρα κατά της μετανάστευσης – Θα ζητήσει εξαίρεση από το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για το άσυλο

Στα χνάρια της Γερμανίας

Must Read

Ντόμινο προοιωνίζονται οι κινήσεις της Γερμανίας στο Μεταναστευτικό και η απόφαση του Βερολίνου να στέλνει πίσω μετανἀστες και πρόσφυγες στις χώρες εισόδου στην ΕΕ. Την Παρασκευή η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα εφαρμόσει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της μετανάστευσης, όπως μορατόριουμ σε όλες τις νέες αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση με επικεφαλής το κόμμα PVV του Γκερτ Βίλντερς θα κηρύξει εθνική κρίση ασύλου, προκειμἐνου να λάβει μέτρα χωρίς την συγκατάθεση του Κοινοβουλίου.

Μολονότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβητούν την νομιμότητα αυτής της κίνησης, η υπουργός Μετανάστευσης, Μαργιολάιν Φάμπερ, τόνισε ότι ενεργεί με βάση τις δυνατότητες που παρέχονται από τους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας.

«Λαμβάνουμε μέτρα για να κάνουμε την Ολλανδία όσο το δυνατόν λιγότερο ελκυστική για τους αιτούντες άσυλο» τόνισε.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει την εξαίρεση της Ολλανδίας από τους κανόνες για το άσυλο, παρά την ενδεχόμενη αντίδραση από την ΕΕ. Οι χώρες μέλη έχουν ήδη υιοθετήσει το Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο και οι εξαιρέσεις συζητούνται στην φάση των διαπραγματεύσεων.

«Έχουμε εγκρίνει νόμους, δεν μπορεί να επιλέξει κανείς να εξαιρεθεί από την εγκεκριμένη νομοθεσία της ΕΕ, αυτή είναι μια γενική αρχή» δήλωσε για την Ολλανδία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα τερματίσει την χορήγηση αδειών ασύλου αορίστου χρόνου και θα περιορίσει σημαντικά τις δυνατότητες όσων έχουν λάβει άσυλο να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Θα ξεκινήσει επίσης να επεξεργάζεται έναν νόμο, με τον οποίο θα αναστέλλονται όλες οι αποφάσεις επί των νέων αιτήσεων για έως και 2 χρόνια ενώ θα περιοριστούν οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στους αιτούντες.

Όπως και η Γερμανία, η Ολλανδία σχεδιάζει θα επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της για να καταπολεμήσει την εμπορία ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This