Επίθεση του Κοσοβάρου Κούρτι στον Βούτσιτς: Τον κατηγορεί για συντονισμό με τη Ρωσία

«Το Κόσοβο δεν φοβάται τις απειλές και τα τελεσίγραφα»

Must Read

O Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι προχώρησε σε επίθεση κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο κατηγόρησε πως σε στενή συνεργασία και συντονισμό με τη Ρωσία, ετοιμάζει νέες απειλές και τελεσίγραφα προς το Κόσοβο.

Ο Κούρτι, παραδίδοντας μαθήματα προπαγάνδας μέσω ανάρτησής του στο Facebook, είπε ότι 25 χρόνια μετά τη… γενοκτονία στο Κόσοβο «με 186 σφαγές, περίπου 500 μαζικά νεκροταφεία στο Κοσσυφοπέδιο, 5 μαζικά νεκροταφεία στη Σερβία, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 13 χιλιάδες άνθρωποι (1392 παιδιά, 1739 γυναίκες. 1882 ηλικιωμένοι), περίπου 20 χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια βιάστηκαν και κακομεταχειρίστηκαν, δεκάδες χιλιάδες διωκόμενοι πολίτες, πάνω από 860 χιλιάδες εκδιώχθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που παρακολουθούσαν από τα βουνά καθώς τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν και καίγονταν (συνολικά 119.855 άτομα), και εξακολουθούν να 1.595 άνθρωποι εξαφανίστηκαν βίαια, εκατοντάδες οικογένειες ζουν με αγωνία και πόνο, κρατώντας κρυφές τις πληροφορίες για την τοποθεσία τουλάχιστον 11 μαζικών νεκροταφείων στην επικράτειά της, τη Σερβία με επικεφαλής τον υπουργό Μιλόσεβιτς, σε συνεργασία με τη Ρωσία, ετοιμάζουν νέες απειλές και τελεσίγραφα προς το Κόσοβο».

Και συνέχισε ο Κούρτι γράφοντας: «Η Σερβία κοιμάται σε ομαδικούς τάφους από τη γενοκτονία που διαπράχθηκε στο Κόσοβο. 950 άοπλοι πολίτες σφαγιάστηκαν, τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών-ψυγείων που ανέβηκαν από τον πυθμένα των λιμνών εκεί. Τα στοιχεία της γενοκτονίας είναι φρέσκα παντού στο Κόσοβο και τη Σερβία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο της Σερβίας να απειλήσει ξανά».

Ο Κούρτι έγραψε περαιτέρω ότι «αντί η Σερβία να μετανιώσει για τα εγκλήματα, να ζητήσει συγγνώμη για αυτά και να μην τα αρνηθεί, να ανοίξει τα πολεμικά αρχεία της γιουγκοσλαβικής αστυνομίας και στρατού, ειδικά της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας 37· να πληρώσει αποζημίωση, να συνεργαστούν για την απονομή δικαιοσύνης στα θύματα της γενοκτονίας· να δεσμευτεί για συμφιλίωση και ειρήνη αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχει, επέλεξε την αντίθετη πλευρά, επαναλαμβάνοντας απειλές και τελεσίγραφα, προς το Κόσοβο και τους πολίτες του, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με τη Ρωσία.

Τα μακάβρια εγκλήματα που διέπραξε η Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο πριν από 25 χρόνια επαναλαμβάνονται σήμερα από τη Ρωσία στην Ουκρανία και στοχεύουν να επιστρέψουν στην περιοχή των Βαλκανίων».

Χαρακτήρισε δε «καταθλιπτική» την προσέγγιση της κυβέρνησης της Σερβίας προς το Κόσοβο:

«Αρχικά ομαλοποιήθηκαν οι εκστρατείες ατιμωρησίας και προπαγάνδας. Τώρα στοχεύουν να εξομαλύνουν παραστρατιωτικές και τρομοκρατικές επιθέσεις (Banjska, 24 Σεπτεμβρίου 2023), απειλές και τελεσίγραφα, που δικαιολογούνται από ψεύτικες ειδήσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης, μπροστά στα μάτια του δημοκρατικού κόσμου».

Ο Κούρτι λέει ότι «σήμερα το Κόσοβο είναι πιο δυνατό από ποτέ, δεν φοβάται τις απειλές. Προστατεύουμε όλους τους πολίτες μας και τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, την εδαφική ακεραιότητα και την κρατική κυριαρχία της χώρας μας, τη δημοκρατική και κοινωνικοοικονομική πρόοδο του λαού και των θεσμών μας. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δείχνει πόσο απέχει η Σερβία από τις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες και πώς παραμένει ενσαρκωμένη με τη γενοκτονία που διαπράχθηκε τη δεκαετία του ’90».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αλεξάνταρ Βούτσιτς πήδηξε τον Αλβανό κατσαπλιά τον Κούτρι. Έχεις από πίσω σου την Ρωσία και να μην φοβάσαι. Πήδημα χωρίς σάλιο στα τηγάνια. Ποτέ δεν θα γίνει μεγάλη η Αλβανία. Αυτά τα ζώα σκοτώνονται μεταξύ τους για το εμπόριο ναρκωτικών και τα φράγκα από αυτά.

  2. Πριν να έρθουν στην Ελλάδα οι Αλβανοί, σκούπιζαν τον πισινό τους με πέτρες. Ελλάδα, Σερβία, Ορθοδοξία. Γ@μώ την Αλβανία.

      • Μιλάς γιατί δεν ξέρεις πόσους Αλβανούς έχω γ@μήσει, εγώ και οι κολλητοί μου. Σιγά μην φοβηθούμε τα τηγάνια. Στην χώρα μας εμείς είμαστε αυτοί που σας γ@μάμε. Έτσι κόλλαγε ο κατσαπλιάς στον παππού στον Πειραιά και πήρε το όπλο και του ξέσκισε τα ράμματα.

  3. Κατσαπλιά Κούρτη, κωλοαλβανέ. Μόλις κατέβει η Ρωσία στα Βαλκάνια, τους ρουφιάνους Αλβανούς θα τους περάσει από πριονοκορδέλα. Γ@μώ την Αλβανία.

    • τραβα πες τα εξω σε εναν αλβανο εσυ και ο φριξος κλαπαρ ιδας ,οχι πισω απο την οθονη .. να σε ψαχνουν οι δικοι σου στα επειγοντα

      • Μ@λάκα Αλβανέ δεν φοβάμαι ούτε εσένα, ούτε τα τηγάνια τους συμπατριώτες σου. Όταν εμείς πηδάγαμε τουρίστριες στην Ελλάδα, εσάς σας πήδαγε ο Εμβέρ Χότζα και μάλιστα με σβηστά τα φώτα, αφού σας έκοβε το ρεύμα. Άντε τώρα στείλτε τις γυναίκες σας να κάνει καμιά βίζιτα να σας φέρει την είσπραξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This