Nέα προσπάθεια ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα

Συμμετέχει το ελληνικό ναυγοσωστικό πλοίο Aigaion Pelagos

Must Read

Nέα προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου τάνκερ Sounion είναι σε εξέλιξη το Σάββατο στην Ερυθρά Θάλασσα. Το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο 72 ν.μ. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης και έχει στο κατάστρωμά του εστίες φωτιάς.  Εντός της ημέρας θα επιχειρηθεί ρυμούλκηση από το ελληνικό ναυγοσωστικό πλοίο Aigaion Pelagos.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES, η διάσωση του τάνκερ, το οποίο μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου, είναι απαραίτητη ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Το Aigaion Pelagos, στο οποίο επιβαίνει ειδική ναυαγοσωστική ομάδα, συνοδεύεται από 3 φρεγάτες, ένα ρυμουλκό και ένα ακόμα πλοίο υποστήριξης.

Η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ με πλωτά μέσα παρέχει ασφάλεια στα ρυμουλκά, που επιχειρούν προκειμένου να ρυμουλκηθεί το πλοίο.

Το Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από Χούθι στις 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και 2 Ρώσοι) να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό στο Τζιμπουτί. Ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμά του.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This