Υπόθεση βιασμού στη Γαλλία: «Τσουνάμι» συμπαράστασης στην Ζιζέλ Πελικό – Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους

«Στηρίζουμε τη Ζιζέλ» ή «Η Ντροπή Πρέπει να Αλλάξει Στρατόπεδο» έγραφαν μερικά από τα πανό των διαδηλωτών

Must Read

Από το Παρίσι μέχρι τη Μασσαλία εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, βγήκαν σήμερα στους δρόμους αρκετών πόλεων της Γαλλίας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την Ζιζέλ Πελικό, την 72χρονη που ο σύζυγός της τη βίαζε, τη νάρκωνε και προσκαλούσε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν επί δέκα χρόνια.

Το κάλεσμα των φεμινιστικών οργανώσεων που έκαναν έκκληση για την πραγματοποίηση περίπου 30 συγκεντρώσεων σε πόλεις από τη Μασσαλία μέχρι το Παρίσι εισακούστηκε και με το παραπάνω. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην Place de la Republique (Πλατεία της Δημοκρατίας) και κρατώντας πανό που έγραφαν «Στηρίζουμε τη Ζιζέλ» ή «Η Ντροπή Πρέπει να Αλλάξει Στρατόπεδο» ή «Θύματα, Σας Πιστεύουμε» έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Γαλλία και έχει προκαλέσει σοκ διεθνώς καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται στην Αβινιόν οι αποκαλύψεις για τη διαστροφή του κατηγορούμεου Ντομινίκ Πελικό είναι φρικιαστικές. Μάλιστα από τότε που ξεκίνησε η δίκη στις αρχές του μήνα (αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο), η 72χρονη σήμερα Πελικό έχει γίνει σύμβολο σθένους και αντοχής στη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας.

Η Ζιζέλ Πελικό αποφάσισε να είναι ανοιχτή η δίκη προκειμένου να αφυπνίσει την κοινωνία για την σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό κατόπιν νάρκωσης, έχουν πει οι δικηγόροι της.

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό

«Την ευχαριστούμε χίλιες φορές για το τεράστιο κουράγιο της», είπε η στρατευμένη φεμινίστρια Φατιμά Μπενομάρ της ένωσης “Coudes a Coudes” στο BFM TV, προσθέτοντας ότι οι συγκεντρώσεις θα τιμήσουν όλα τα θύματα βιασμού.

Δείτε επίσης: Γαλλία: H στιγμή της σύλληψης του Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε τη συγκλονιστική υπόθεση βιασμού της συζύγου του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This