Αμερικανικούς κινητήρες της GE Aerospace για τα τουρκικά μαχητικά θέλει ο Ερντογάν – Ζήτησε άδεια από τις ΗΠΑ

Η Τουρκία θέλει από τη μία BRICS, Ρωσία και Ιράν και από την άλλη NATO, αμερικανικούς κινητήρες και F-16

Must Read

Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες άδεια να αγοράσει κινητήρες για τα δικά της στρατιωτικά αεροσκάφη από αμερικανική εταιρεία, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ άδεια για να αποκτήσει κινητήρες F404 της GE Aerospace, που ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε εγχώρια στρατιωτικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο δύο Τούρκους αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Ο στρατός της Τουρκίας φέρεται να θέλει να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των T-38 και F-5 (της επίσης αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman) με το εγχώριας κατασκευής μαχητικό Hurjet, το οποίο θα τροφοδοτήσουν οι κινητήρες της GE (General Electric) Aerospace, αν και εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από τις ΗΠΑ, όπως είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τη συμφωνία, θα είναι προφανώς ακόμα ένα σημάδι ότι η πολυετής ένταση μετά την απόφαση της Τουρκίας το 2019 να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, είναι σε… ύφεση.

«Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω την αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία, έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg.

Δεν σχολίασε όμως τα συγκεκριμένα θέματα για την GE Aerospace και την Τουρκία.




Στο πλαίσιο των σχεδίων αναβάθμισης της πολεμικής αεροπορίας της, η Τουρκία αναζητά επίσης κινητήρες F110 της GE Aerospace που θα τους χρησιμοποιήσει για το πρότζεκτ μαχητικών αεροσκαφών Kaan.

Η GE Aerospace εδρεύει στο Σινσινάτι και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων αεριωθουμένων στον κόσμο. Έχει μια κοινοπραξία με την κρατική Turkish Aerospace που ονομάζεται TUSAS Engine Industries Inc., ή TEI.

Στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν την TEI «για συντήρηση, επισκευή και γενική επισκευή κινητήρων F404 εκτός από τη συναρμολόγηση, την επιθεώρηση και τις δοκιμές στην Τουρκία», δήλωσε εκπρόσωπος της GE Aerospace στο Bloomberg.

Ενώ το Hurjet έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος, η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει και ένοπλες εκδόσεις του μαχητικού, δήλωσαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Όλα δικά του τα θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν: Από τη μία και BRICS και Ρωσία και Ιράν, ενώ από την άλλη και αμερικανικούς κινητήρες και F-16 και Eurofighters (που ζητά από τη Γερμανία)!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This