«Συγγνώμη, λάθος» από τον ισραηλινό στρατό – Παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τρεις ομήρους της Χαμάς

Έπεσαν θύματα αεροπορικής επιδρομής στις 10 Νοεμβρίου του 2023

Must Read

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το συμβάν, ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, ότι στις 10 Νοεμβρίου 2023 σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους της Χαμάς.

Ειδικότερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι τρεις όμηροι που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Νοέμβριο, «πιθανόν» να σκοτώθηκαν από ισραηλινό χτύπημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου τους. «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι τρεις σκοτώθηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή του στρατού στις 10 Νοεμβρίου 2023», ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τους στρατιωτικούς Νικ Μπέιζερ και Ρον Σέρμαν και τον Γαλλοϊσραηλινό Ελιά Τολεντανό, τις σορούς των οποίων ανέκτησε το Ισραήλ τον Δεκέμβριο στη Γάζα, όπου κρατούνταν όμηροι. Ο στρατός τόνισε ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξόντωσης του διοικητή της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Αχμέντ Γκαντούρ». «Η έρευνα δείχνει ότι οι τρεις όμηροι κρατούνταν σε στο δίκτυο με υπόγειες σήραγγες, μέσα στις οποίες δρούσε ο Γκαντούρ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι ο στρατός δεν είχε «καμία πληροφορία για την παρουσία ομήρων στο σημείο που στόχευε» το πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι IDF παραδέχονται ότι σκότωσαν «κατά λάθος» κάποιους από τους ομήρους της Χαμάς, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχαν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά οι Γιοτάμ Χαΐμ, Αλόν Σάμριζ, Σάμερ αλ-Ταλάλκα, τους οποίους πυροβόλησαν ισραηλινοί στρατιώτες, περνώντας τους για μαχητές της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Από την ημέρα της αιματηρής, πολύνεκρης επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, μέχρι και σήμερα, είναι επιβεβαιωμένο ότι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 27 όμηροι. Ως αντίποινα της εν λόγω επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 1.205 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι, το Ισραήλ πραγματοποιεί έκτοτε στρατιωτική εκστρατεία στον παλαιστινιακό θύλακα, από την οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41.206 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

*φωτό αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This