Η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών καλοβλέπει την επιστροφή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Υπεύθυνο για δεκάδες δεινά το Brexit, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Must Read

Κάθε ημέρα που περνάει, οι Βρετανοί πολίτες φαίνεται πως μετανιώνουν όλο και περισσότερο το γεγονός ότι ψήφισαν υπέρ του Brexit επί πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς άλλα τούς υποσχέθηκαν και άλλα ζουν.

Ειδικότερα, βάσει νέας δημοσκόπησης, τα ευρήματα της οποίας παραθέτει σε σημερινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Independent», τo 56% των πολιτών της Βρετανίας θα ψήφιζε υπέρ της επανένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, εξάλλου, εργάζεται για την ενίσχυση των δεσμών της χώρας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews.gr, η έρευνα που πραγματοποίησαν οι Redfield & Wilton, φανερώνει πως οι Βρετανοί πολίτες πιστεύουν ότι το Brexit έχει επιδεινώσει την οικονομία, τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), με -κυρίως- τους νέους να υποστηρίζουν σθεναρά την επανένταξη. Την ίδια ώρα, μόνο το 35% των Βρετανών θεωρεί πως το Brexit έχει δώσει περισσότερη αυτονομία στη Βρετανία, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί νέο δημοψήφισμα τα επόμενα χρόνια.

Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία είναι πιο αδύναμη, το 58% βλέπει πως το κόστος ζωής να έχει αυξηθεί, ενώ το 45% πιστεύει ότι το NHS έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του Brexit. Ωστόσο, υπάρχει και ένα 38% που παραμένει αισιόδοξο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στο μέλλον.

Η πλειονότητα των πολιτών, πάντως, νιώθει ότι παραπλανήθηκε από υποσχέσεις των υπέρμαχων του Brexit, όπως η υπόσχεση για περισσότερα κονδύλια στο NHS.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This