Γερμανία: Γυρίζει σελίδα στο μεταναστευτικό από τα μεσάνυχτα της Κυριακής – «Κλειδώνει» τα χερσαία σύνορά της

Ανησυχούν οι πολίτες των συνοριακών περιοχών, διαμαρτύρονται οι Γερμανοί αστυνομικοί

Must Read

Σε ισχύ τίθενται από απόψε τα μεσάνυχτα οι αυστηροί έλεγχοι κατά της παράτυπης μετανάστευσης και της ισλαμιστικής απειλής απ’ άκρη σ’ άκρη στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, με τη Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, να υποστηρίζει ότι εργαζομένοι και μεταφορείς δεν θα κινδυνεύσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με «ουρές» στα σημεία ελέγχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Deutsche Welle», στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας, δηλαδή με Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία, συνοριακοί έλεγχοι υπάρχουν ήδη, αλλά πλέον αυτοί επεκτείνονται και στην υπόλοιπη χερσαία συνοριογραμμή, δηλαδή στα σύνορα με Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Δανία. Στην προσπάθειά της να καθησυχάσει τους κατοίκους πόλεων στα σύνορα, οι οποίοι ζουν από τα πλεονεκτήματα της Συνθήκης Σένγκεν και την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών, ακόμη και σε καθημερινή βάση, η υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι έλεγχοι θα είναι «έξυπνοι».

Όπως εξήγησε η Φέζερ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Bild», οι έλεγχοι θα είναι δειγματολειπτικοί, ούτως ώστε οι πολίτες να μην έρχονται αντιμέτωποι με επιπλέον ελέγχους και καθυστερήσεις. «Στόχος είναι να περιορίσουμε περαιτέρω την παράτυπη μετανάστευση, να σταματήσουμε τους διακινητές και τους εγκληματίες, να αναγνωρίσουμε και να εμποδίσουμε τους ισλαμιστές» ανέφερε σχετικά η πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών και τόνισε πως η Γερμανία δεν προχωρά σε αυτές τις ενέργειες για να «βλάψει την Ευρώπη», υποστηρίζοντας ότι «ενεργεί σε συντονισμό με τις γειτονικές χώρες».




Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημόσιου δικτύου WDR στη δυτική Γερμανία, βάσει πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας οι έλεγχοι θα διενεργούνται δειγματοληπτικά, προσωρινά και σε τυχαία σημεία που θα μεταβάλλονται. Κάθε άτομο που επιχειρεί διέλευση των γερμανικών συνόρων, θα είναι υποψήφιο για έλεγχο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξει ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έλεγχος των οχημάτων.

Στόχος των Υπουργείων Εσωτερικών και Μεταφορών είναι να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα μπολιτιαρίσματα στα σύνορα. Πάντως, ήδη πολίτες συνοριακών περιοχών στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία ανησυχούν για πιθανά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, δεδομένου ότι εκεί οι διανοσυνοριακές μετακινήσεις για ψώνια, ανεφοδιασμό καυσίμων ή ιατρικά ραντεβού αποτελούν χρόνια τώρα κομμάτι της κοινής συμβίωσης στα σύνορα.

Από την πλευρά της, η ένωση μεταφορέων Logistics TLN αναφέρει στο WDR ότι μόνο από τα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας καθημερινά περνούν περίπου 100.000 φορτηγά, ενώ κάθε ώρα αναμονής κοστίζει 100 ευρώ ανά οδηγό. Έχοντας την εμπειρία της πανδημίας, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν, επίσης, διενεργηθεί αντίστοιχοι έλεγχοι, φοβούνται για μεγάλους και επιζήμιους χρόνους αναμονής.




Στα «κάγκελα» οι αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, το ισχυρό συνδικάτο των Γερμανών αστυνομικών εκπέμπει «SOS» και διαμηνύει ότι έχει ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε χρηματικούς πόρους και ότι θα πιεστεί για να φέρει εις πέρας μακροχρόνιους ελέγχους στα σύνορα.

Mιλώντας στο Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND, ο επικεφαλής του συνδικάτου, Αντρέας Ρόσκοπφ, αποκαλύπτει ότι οι προετοιμασίες της γερμανικής αστυνομίας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, εκφράζοντας την έκπληξή του για την ανακοίνωση της Νάνσι Φέζερ.

Ο ίδιος κάνει λόγο για κίνδυνο επιβάρυνσης των σωμάτων ασφαλείας στα σύνορα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This