Αυτός είναι ο 58χρονος που συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Μισθοφόρος στην Ουκρανία με «πλούσια» δράση

Προσπαθούν να τον «εξαφανίσουν» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Must Read

Δεν είχε πολεμήσει ποτέ στο μέτωπο, αλλά προσπαθούσε να στρατολογήσει εθελοντές και συμμετείχε στην προπαγάνδα του ναζιστικού τάγματος Αζόφ!

Διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν έναν 58χρονο που κρατούσε καλάσνικοφ AK-47, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Πρόκειται για τον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, έναν νεοναζί μισθοφόρο στην Ουκρανία, με «πλούσια» δράση.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ

Εν μέσω της εξαιρετικά τεταμένης εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος μετά τα πυρά που βλήθηκαν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν, γεγονός που επιβεβαίωσε και σε λακωνική ανακοίνωσή του, ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Στίβεν Τσανγκ. Η ομάδα της εκστρατείας του μετέφερε κατόπιν σε δημοσιογράφους μηνύματα του κ. Τραμπ με τα οποία καθησύχαζε: «μην ανησυχείτε, είμαι ασφαλής και είμαι καλά. Κανένας δεν χτυπήθηκε. Δόξα τω Θεώ. Κανείς δεν θα με σταματήσει».

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ

Όπως έγινε γνωστό, ο 58χρονος τράπηκε σε φυγή με όχημα μαύρου χρώματος, όμως αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, που τον εντόπισε. «Έχουμε κάποιον υπό κράτηση που είναι ο πιθανός ύποπτος», δήλωσε ο Ρικ Μπράντσο, ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο αξιωματούχος της Secret Service, ο Ραφαέλ Μπάρος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής οι αρχές «δεν είναι σίγουρες (…) πως αυτό είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε» εναντίον των πρακτόρων της.

Από την πλευρά της, η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε χθες ότι διενεργεί έρευνα για «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας» με στόχο -για δεύτερη φορά σε χονδρικά δυο μήνες- τον πρώην πρόεδρο κι υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, που είναι «σώος», ενώ ύποπτος βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ

Αντιδράσεις

Η φερόμενη απόπειρα δίνει νέα τροπή στην ήδη εντελώς απρόβλεπτη προεκλογική εκστρατεία, αφού μέσα σε μερικές εβδομάδες, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος γλίτωσε παρά τρίχα από την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του, κατόπιν ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του να επανεκλεγεί και τη θέση του πήρε εσπευσμένα η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «ανακουφισμένος» που ο αντίπαλός του είναι «σώος» και εξήρε το «έργο της Secret Service» και των υπολοίπων υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Στο δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι δεν έχει «καμιά θέση η πολιτική βία, ή οποιασδήποτε μορφής βία, στη χώρα μας». «Χαρούμενη» που ο κ. Τραμπ είναι ασφαλής δήλωσε επίσης η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, τονίζοντας με τη σειρά της μέσω X πως «η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

Αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News, καθώς και η εφημερίδα New York Times, κατονόμασαν τον ύποπτο ωστόσο ο FBI απέφυγε να το επιβεβαιώσει.

Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα ίχνη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από την στιγμή που έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, ξεκίνησε μία προσπάθεια να εξαφανιστούν τα ίχνη του Αμερικανού υπόπτου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το LinkedIn, που απαγορεύτηκαν στη Ρωσία, και μετά το X, διέγραψαν τα προφίλ του.

Αλλά οι πολυάριθμες αναρτήσεις του που απευθύνονται στον Ζελένσκι και το Αμερικανικό Κογκρέσο εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής πλατφόρμας X.

Εδώ είναι τα πιο εντυπωσιακά αποσπάσματα:

  • Είμαι εδώ στο Κίεβο και θέλω να χρησιμοποιήσω το Πάρκο Ανεξαρτησίας ώστε να δημιουργήσω μια πόλη σκηνών όλων των ξένων εδώ, ως ένδειξη υποστήριξης, ώστε χιλιάδες άλλοι ξένοι πολίτες να έρθουν να στηρίξουν την Ουκρανία. ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΚΑΛΕΣΕ ΜΕ στο +8… μπορούμε να σου παρέχουμε μεγάλη υποστήριξη και εξοπλισμό.
  • Ξεχάστε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων – ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΝΓΡΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΜΕΒΛΗΤΩΝ, ώστε να μπορούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία ως πολίτες. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ – drones, πυραύλους, αεροπλάνα – για όλα….
  • ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ. Θα μπορέσω να περάσω τα σύνορα για να πολεμήσω χωρίς βίζα;;;; Κάθε πολίτης σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να τρέξει στην Ουκρανία για να πολεμήσει…

Παράλληλα, «πλούσιο» είναι και το υλικό που ανέβαζε στο Facebook, με περιεχόμενο για το ναζιστικό τάγμα Αζόφ, ενώ δεν δίσταζε να κάνει αναρτήσεις κατά του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο αμερικανικό τμήμα των κοινωνικών δικτύων κυκλοφορεί ευρέως μια συγκεκριμένη επιστολή από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, η οποία υποτίθεται ότι επιβεβαιώνει ότι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ πολέμησε για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι αλήθεια ότι το όνομά του λείπει από τα συνημμένα στιγμιότυπα οθόνης.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι βέβαιοι ότι ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας ήταν «το επίκεντρο της CIA, του Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συγκροτήματος και του Βαθύ Κράτους».

Δείτε επίσης: Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτός ο τύπος, είναι ο Αμερικανός πολέμαρχος στην Ουκρανία; Αν η μετάφραση των αναρτήσεων του είναι σωστή, μάλλον για παρανοϊκό σχιζοφρενή με παραληρητικές ιδέες μεγαλείου, τον κόβω. Ξέρουν να διαλεγουν , πάντως, οι μυστικές υπηρεσίες και να γράφουν σενάρια για ηλίθιους!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This