Γεωργία: Ο ισχυρότερος άνθρωπος της χώρας ζητάει συγγνώμη για τον πόλεμο του 2008 με τη Ρωσία

«Η Γεωργία προκάλεσε τον πόλεμο με την εντολή ξένων δυνάμεων»

Must Read

Ο ισχυρότερος άνδρας της Γεωργίας, ο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, πρότεινε ότι η χώρα του Νοτίου Καυκάσου θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη από τους Οσέτιους για τον πόλεμο του 2008 με τη Ρωσία που οδήγησε στη Μόσχα να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη δύο επαναστατημένες γεωργιανές περιοχές, ανέφεραν τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία αναγνώρισε τη Νότια Οσετία και μια άλλη αποσχισθείσα περιοχή, την Αμπχαζία, ως ανεξάρτητα κράτη μετά την απόκρουση από τα ρωσικά στρατεύματα της προσπάθειας της Γεωργίας να ανακαταλάβει τη Νότια Οσετία σε έναν πενθήμερο πόλεμο το 2008. Ο Ιβανισβίλι, ένας δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός που είναι ο επικεφαλής υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο» στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε ότι το «εγκληματικό καθεστώς» του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι προκάλεσε τον πόλεμο με εντολή ξένων δυνάμεων, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Γεωργίας 1TV.

Ο Σαακασβίλι εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών για κατάχρηση εξουσίας και δεν ήταν δυνατόν να απαντήσει στις κατηγορίες. Το κόμμα του Ενωμένο Εθνικό Κίνημα (UNM) δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Ιβανισβίλι αποτελούν εθνική ντροπή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και χαρακτήρισε τη δήλωση προδοτική, σύμφωνα με το Interpress News.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This