Ο πρόεδρος του Ιράν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Ρωσία

Η υστερική Δύση έχει φέρει κοντά την Ρωσία με το Ιράν

Must Read

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Ρωσία, δήλωσαν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον πρεσβευτή της Τεχεράνης στη Μόσχα, εν μέσω εντάσεων με τη Δύση σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία έχει παραλάβει βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν και είναι πιθανό να τους χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία εντός εβδομάδων. Η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης απειλεί την ευρύτερη ευρωπαϊκή ασφάλεια, είπε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία επέβαλαν την Τρίτη νέες κυρώσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων μέτρων κατά της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία και ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες κατά του Ιράν δεν αποτελούν λύση. Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Ρωσία Καζέμ Τζαλαλί επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών BRICS, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This