Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ από φανατικό υποστηρικτή του Ζελένσκι – Ο δράστης, τα κίνητρα και οι τελευταίες εξελίξεις

Φανατικός υποστηρικτής της Ουκρανίας ο άνθρωπος που πήγε να σκοτώσει τον Τραμπ!

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Κυριακή στόχος μιας απόπειρας δολοφονίας, σύμφωνα με το FBI, στο γκολφ κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, μόλις εννέα εβδομάδες αφότου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέζησε μιας άλλης απόπειρας κατά της ζωής του. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία του και οι αρχές κρατούν έναν άνδρα υπό κράτηση.

Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο όπου έπαιζε ο Τραμπ παρατήρησαν την κάννη ενός τυφεκίου τύπου ΑΚ να προεξέχει μέσα από τους θάμνους που πλαισιώνουν το γήπεδο, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων. Ένας πράκτορας πυροβόλησε και ο ένοπλος πέταξε το όπλο και διέφυγε με ένα SUV, αφήνοντας πίσω του το όπλο μαζί με δύο σακίδια πλάτης, μια διόπτρα που χρησιμοποιούνταν για τη σκόπευση και μια κάμερα GoPro, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Palm Beach, Ric Bradshaw.

Ήταν η τελευταία τρανταχτή στιγμή σε μια προεκλογική χρονιά που χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς αναταράξεις. Στις 13 Ιουλίου, ο Τραμπ πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, και μια σφαίρα του χτύπησε ξυστά το αυτί. Οκτώ ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα, δίνοντας χώρο στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να γίνει υποψήφια του κόμματος.

Ο άνδρας που συνελήφθη είχε ήρεμη, φυσιολογική συμπεριφορά και έδειξε ελάχιστα συναισθήματα όταν τον σταμάτησαν, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ. «Ποτέ δεν ρώτησε, ‘Περί τίνος πρόκειται;’ Προφανώς, οι αστυνόμοι με μακριά τουφέκια, μπλε φώτα, πολλά συνέβαιναν. Ποτέ δεν το αμφισβήτησε», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Σε ένα email προς τους υποστηρικτές του, ο Τραμπ είπε: «Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!». Έγραψε: «Τίποτα δεν θα με επιβραδύνει. Δεν θα υποκύψω ΠΟΤΕ!». Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό του κλαμπ στο Παλμ Μπιτς όπου ζει, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις κινήσεις του Τραμπ, το οποίο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να τις συζητήσει δημοσίως και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Μπάιντεν και η Χάρις ενημερώθηκαν για το θέμα και ο καθένας εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδικάζει την πολιτική βία. Η Χάρις πρόσθεσε ότι ήταν «βαθιά ενοχλημένη» από τα γεγονότα της ημέρας και ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας για να διασφαλίσουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα οδηγήσει σε περισσότερη βία». Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Μυστική Υπηρεσία «διαθέτει κάθε πόρο, δυνατότητα και μέτρο προστασίας που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει τη συνεχή ασφάλεια του πρώην προέδρου».

Ο παρουσιαστής του Fox News, Sean Hannity, αφηγήθηκε στον αέρα τη συνομιλία του με τον παρτενέρ του πρώην προέδρου στο γκολφ, Steve Witkoff. Βρίσκονταν στην πέμπτη τρύπα και ήταν έτοιμοι να πάνε να παίξουν όταν άκουσαν ένα «ποπ ποπ, ποπ ποπ». Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως αφηγήθηκε ο Witkoff, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας «όρμησαν» πάνω στον Τραμπ και τον «κάλυψαν» για να τον προστατεύσουν. Ο Τραμπ έχει ενισχύσει το προσωπικό ασφαλείας μετά την απόπειρα δολοφονίας τον Ιούλιο. Όταν βρίσκεται στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, σταθμευμένα φορτηγά αποτελούν τείχος έξω από το κτίριο. Στις υπαίθριες συγκεντρώσεις του, μιλάει πλέον πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια.

Το γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα έκλεισε εν μέρει για τον Τραμπ, καθώς έπαιζε, αλλά υπάρχουν αρκετές περιοχές περιμετρικά της ιδιοκτησίας όπου οι παίκτες του γκολφ είναι ορατοί από τη γραμμή του φράχτη. Οι πράκτορες και οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας με αμαξίδια γκολφ και ATV ασφαλίζουν γενικά την περιοχή αρκετές τρύπες μπροστά και πίσω από τον Τραμπ. Οι πράκτορες φέρνουν επίσης συνήθως ένα θωρακισμένο όχημα στο γήπεδο για να προστατεύσουν γρήγορα τον Τραμπ σε περίπτωση που προκύψει απειλή. Ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς δήλωσε ότι ολόκληρο το γήπεδο του γκολφ θα ήταν γεμάτο με δυνάμεις επιβολής του νόμου αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, αλλά επειδή δεν είναι, «η ασφάλεια περιορίζεται στις περιοχές που η Μυστική Υπηρεσία κρίνει ως δυνατές». «Φαντάζομαι ότι την επόμενη φορά που θα έρθει στο γήπεδο του γκολφ, πιθανώς θα υπάρχει λίγο περισσότερος κόσμος γύρω από την περίμετρο», δήλωσε ο Bradshaw. «Αλλά η Μυστική Υπηρεσία έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει».

Αργά την Κυριακή, ο Τραμπ ανήρτησε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου που τον κράτησαν ασφαλή, αποκαλώντας τους «γενναίους και αφοσιωμένους πατριώτες», προσθέτοντας ότι ήταν «σίγουρα μια ενδιαφέρουσα μέρα»! Τη Δευτέρα επρόκειτο να ενημερωθεί προσωπικά από τον εκτελούντα χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόου σχετικά με την έρευνα για την πρώτη απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με άτομο που γνώριζε το σχέδιο για την ενημέρωση και δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να μιλήσει δημοσίως.

Ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Ryan Routh, δήλωσαν στο AP τρεις αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου. Οι αξιωματούχοι που αναγνώρισαν τον ύποπτο μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν την άδεια να συζητήσουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα αρχεία δείχνουν ότι ο 58χρονος Routh ζούσε στη Βόρεια Καρολίνα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν μετακομίσει στη Χαβάη το 2018. Το 2020, έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζε την επανεκλογή του Τραμπ, αλλά τα πιο πρόσφατα χρόνια οι αναρτήσεις του εξέφραζαν την υποστήριξή του στον Μπάιντεν και τη Χάρις.

Ο Routh προσπάθησε να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που διέφευγαν από τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και πέρασε αρκετούς μήνες στη χώρα, σύμφωνα με συνέντευξή του στους New York Times πέρυσι. Το FBI ηγείται της έρευνας και εργάζεται για τον προσδιορισμό τυχόν κινήτρων. Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland λάμβανε τακτικές ενημερώσεις. Πράκτορες του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών βοηθούσαν στην έρευνα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος, δήλωσε ότι η πολιτεία θα κάνει τη δική της έρευνα, γράφοντας στο X ότι «ο λαός αξίζει την αλήθεια για τον επίδοξο δολοφόνο και πώς κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση 500 μέτρων τον πρώην πρόεδρο και σημερινό υποψήφιο του GOP».

Ο γιος του ανθρώπου που κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα την Κυριακή δήλωσε ότι ο πατέρας του είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία και προσφέρθηκε εθελοντικά να παράσχει αυτό που ο γιος περιέγραψε ως «ανθρωπιστική» βοήθεια στα στρατεύματα που υπερασπίζονται τη χώρα.

Ο γιος του, Oran Routh, δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει άμεσα με τον πατέρα του ή να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του, γι’ αυτό και δεν ήθελε να μιλήσει εκ μέρους του. Αλλά περιέγραψε επίσης τον πατέρα του ως παθιασμένο με την υπόθεση της Ουκρανίας. «Ο πατέρας μου πήγε εκεί και είδε ανθρώπους να πολεμούν και να πεθαίνουν», είπε ο νεότερος Ρούθ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα του. «Εκείνος … προσπάθησε να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν εντάξει και όλα δεν ήταν εντάξει». «Μισεί τον Τραμπ όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι».

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα στο προεδρικό ντιμπέιτ δεν απαντούσε αν ήθελε η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας, ο Οράν Ρουθ είπε: «Εν τω μεταξύ, αυτός ο τύπος κάθεται πίσω από το γ@μημένο γραφείο του και δεν κάνει τίποτα». Σε συνέντευξή του στο CNN την Κυριακή, ο Oran Routh αποκάλεσε επίσης τον Ryan «καλό και στοργικό πατέρα» και «έντιμο και εργατικό άνθρωπο». «Δεν ξέρω τι έχει συμβεί στη Φλόριντα, και ελπίζω τα πράγματα να έχουν απλώς μεγαλοποιηθεί, γιατί από τα λίγα που έχω ακούσει δεν μοιάζει με τον άνθρωπο που γνωρίζω να κάνει κάτι τρελό, πόσο μάλλον βίαιο», είπε.

Τα διαδικτυακά αρχεία δείχνουν ότι ένας άνδρας με το ίδιο όνομα και την ίδια ηλικία με τον Ryan Routh είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει στη Βόρεια Καρολίνα και δηλώνει ως μέλος των Δημοκρατικών. Τα αρχεία αυτά δείχνουν ότι ψήφισε για τελευταία φορά στις προκριματικές εκλογές της Βόρειας Καρολίνας τον Μάρτιο.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον τ.Πρόεδρο Τραμπ δείχνουν πως πρόκειται για έναν παθολογικό υποστηρικτή της Ουκρανίας, που προφανώς έχει υιοθετήσει μία τέτοια στάση μετά την μαζική προπαγάνδα των Δυτικών μίντια υπέρ του καθεστώτος Ζελένσκι. Φαίνεται πως η πλύση εγκεφάλου δεν οδηγεί μερίδα των Αμερικανών στο να υποστηρίζουν απλώς τους φασιστές νεο-ναζί Αζόφ αλλά και στο να είναι έτοιμοι να σκοτώσουν όποιον πάει κόντρα στη τάξη πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλλει η κυρίαρχη ελίτ της Δύσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This