Βιβλική η καταστροφή στην Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris – Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί!

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η Πολωνία

Must Read

Δεν έχει τέλος η επέλαση της κακοκαιρίας Boris στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους και χιλιάδες να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Βιβλικές καταστροφές, αγνοούμενοι και περιοχές που μετατράπηκαν σε απέραντες λίμνες συνθέτουν το ανατριχιαστικό σκηνικό, με τις ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να συνεχίζουν το έργο τους! Μέχρι στιγμής οκτώ νεκροί έχουν εντοπιστεί σε Αυστρία, Πολωνία και Ρουμανία, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα αγνοούνται από την Τσεχία.

Αυστρία

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ, ενημέρωσε χθες ότι ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τις πλημμύρες στην Κάτω Αυστρία , ενώ οι αρχές κήρυξαν την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Βιέννη ως περιοχή καταστροφής.

Περιοχές του Τιρόλου καλύφθηκαν από χιόνι ύψους ενός μέτρου, μια εξαιρετική κατάσταση για τα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα σημειώνονταν στην περιοχή θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, πολλές γραμμές του μετρό έκλεισαν στη Βιέννη, ενώ ανεστάλησαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στα ανατολικά της χώρας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν σχεδόν 5.000 επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Κάτω Αυστρία όπου οι πλημμύρες είχαν εγκλωβίσει πολλούς κατοίκους στα σπίτια τους.

Πολωνία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, αφού επισκέφτηκε χθες νοτιοδυτικές περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Ένα άτομο πνίγηκε στην περιοχή Kłodzko, ενώ 1.600 άνθρωποι περίπου έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι δημοτικές αρχές κάλεσαν τον στρατό για να υποστηρίξει τους πυροσβέστες στην περιοχή, καθώς η στάθμη του τοπικού ποταμιού ανέβηκε χθες στα 6,7 μέτρα, πολύ πάνω από το επίπεδο συναγερμού των 2,4 μέτρων.

Τσεχία

Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται από χθες Κυριακή. Τρεις επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε σε ποτάμι στη βορειοανατολική πόλη Λίποβα-Λάζνε, ενώ ένας άλλος άνδρας αγνοείται στα νοτιοανατολικά της χώρας, όταν παρασύρθηκε από πλημμύρες.

Με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις εκκένωσης, προειδοποιώντας ότι «η αστυνομία και οι πυροσβέστες ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν, όμως η κατάσταση αλλάζει γρήγορα και δεν μπορούμε να είμαστε παντού αμέσως. Μέσα σε λίγα λεπτά, η μόνη διέξοδος μπορεί να είναι με ελικόπτερο».

Ρουμανία

Σύμφωνα με την Guardian, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Ρουμανία τις τελευταίες δύο ημέρες. Στο Γαλάτι, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στα νοτιοανατολικά της χώρας, 5.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις, τόνισε ότι «βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες είναι ολοένα και πιο παρούσες στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με δραματικές συνέπειες».

Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν σε 19 περιοχές της χώρας, δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με πλημμυρισμένα σπίτια σε ένα χωριό δίπλα στο Δούναβη. «Πρόκειται για καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο Εμίλ Ντργκομίρ, δήμαρχος της πόλης Σλομπόζια Κονάτσι, όπου 700 σπίτια φέρεται να έχουν πλημμυρίσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This